Babel Sound Presents: spannende muziek in Pitchers

6 maart 2020 om 10:20 Muziek Deel je nieuws

Aftrap nieuw wereldmuziekinitiatief in Amersfoort op zondag 15 maart

Denk aan Dead Can Dance en Bjo¨rk die samenkomen in een folkclub om jazz-achtige triphop te maken... met sitar! Zo laat de muziek en sfeer van Shama Rahman zich het beste omschrijven. Zondag 15 maart presenteert de Britse zangeres en sitarspeler in muziekcafé Pitchers in Amersfoort haar derde studio-album tijdens ‘Babel Sound presents’. De aanvang is 15:00 uur en de entree gratis.
 
‘Babel Sound Presents’ komt voort uit het Babel Sound Festival in Hongarije. Op het festival wordt een week lang wereldmuziek gemaakt aan de oevers van het prachtige Balatonmeer. Culturen vinden elkaar door de muziek, dans en feesten. De bijzondere momenten verspreidden zich via Babel Nights, maandelijkse muziekavonden in Barcelona en Amsterdam. Babel Sound Presents in Amersfoort is de nieuwste maandelijkse loot van Babel Sound en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Shama Rahman
‘Let the Light in’, het album dat Shama Rahman & Friends op 15 maart presenteren is het resultaat van een collectief creatief avontuur met muzikanten uit heel Europa. De afgelopen twee jaar componeerden en improviseerden zij in en bij de Babel Camp Studio's in Hongarije, waar het album werd opgenomen. Instrumentalisten en componisten uit Frankrijk, Spanje, Duitsland, Servië, Hongarije en het Verenigd Koninkrijk speelden mee. Hun inspiratie komt uit heel verschillende achtergronden. Hun verbinding zit in de genre-overstijgende eigen stijl van Shama’s multiculturele sound, ingebed in de klanken van de sitar. Het optreden van Shama Rahman in Amersfoort is onderdeel van een tour die begon in Londen, en daarnaast Madrid, Barcelona en Marseille aandoet.

Couple Positive (+)
Hassie Dune en Ania Brzezinska vormen wat je noemt een magisch team. Ook zij spelen 15 maart tijdens Babel Sound Presents in Pitchers. Als je een optreden van ze bijwoont hoor je, zie je en voel je hun ‘positive vibration’, ofwel (+). Ze verwelkomen je met hun wereld aan muziekstijlen, van Afrikaanse ritmes in de funktraditie, jazzy melodieën tot Indiase klanken die zich mengen met elektronische beats en samples.
 
15:00 uur Shama Rahman
16:00 uur Couple Positive (+)
17:00 uur jamsessie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie