Afbeelding
Pete Linforth (Pixabay)

Leerling Nieuwe Eemland besmet met coronavirus

5 maart 2020 om 21:48 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT Een leerling van Het Nieuwe Eemland is besmet geraakt met het coronavirus. Dat heeft de leiding van de middelbare school donderdagavond om 21.00 uur kenbaar gemaakt via een mail aan de leerlingen en hun ouders/verzorgers. De jongen zit momenteel in thuisisolatie en komt voorlopig niet meer op school. Het gaat om een leerling uit Soest, waarvan het gezin in thuisisolatie zit. 

door Jeroen van der Veer

De jongen verscheen maandagmorgen zonder klachten op Het Nieuwe Eemland en tijdens het eerste uur ontstonden er bij hem hoestklachten. ,,Omdat hij en zijn familie op vakantie in Noord-Italië zijn geweest, is hij naar huis gegaan", schrijft de school in een mail. ,,Er is een test uitgevoerd door de GGD, waarvan de uitslag vandaag bekend is geworden."

De uitslag was positief -wat betekent dat hij het virus heeft- en daardoor zit de leerling en het gezin sinds maandag in thuisisolatie. Hij zal voorlopig ook niet meer naar school komen. 

ONDERZOEK Naar aanleiding van de besmetting van deze leerling voert de GGD momenteel een contactonderzoek uit. Daarbij wordt bekeken wanneer iemand ziek is geworden en met wie er contact is geweest. Op basis van het contactonderzoek wordt een risico- inschatting gemaakt en wordt gekeken of ook andere personen onderzocht moeten worden.

,,Zo'n onderzoek is alleen zinvol, wanneer er sprake is van symptomen (koorts boven 38 graden, hoesten, kortademigheid)", laat de GGD Regio Utrecht weten in een brief die is toegevoegd aan de mail aan de ouders / verzorgers van de leerlingen. ,,Wie geen klachten heeft kan naar school. Wel adviseren we de algemene hygiënemaatregelen in acht te nemen, zoals te vinden op de website van het RIVM."

 

Op bovenstaande kaart staan de geregistreerde besmettingen van het nieuwe coronavirus in Nederland. De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM. De kaart is voor het laatst bijgewerkt op 5 maart. Momenteel staan 77 van de 83 besmettingen op de kaart. De kaart wordt op een later moment nog aangevuld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie