Een business plan van kinderen.
Een business plan van kinderen. Fawaka

Amersfoortse kinderen leren duurzaam ondernemen

6 maart 2020 om 10:08 Onderwijs

AMERSFOORT Een fairtrade chocolademerk opzetten, een duurzame kledinglijn bedenken of een technisch bouwwerk in elkaar zetten. Dat kunnen kinderen van zes tot en met twaalf jaar oud uit de wijken Liendert en Rustenburg leren met jong ondernemen cursussen. Stichting ABC-Amersfoort werkt samen met ondernemersschool Fawaka om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met duurzame productieprocessen.

Madelief Helmhout

Op 17, 18 en 19 maart vinden de eerste jong ondernemen cursussen plaats op De Kinderhof. In tien lessen krijgen de kinderen inzicht in duurzaamheidsvraagstukken zoals; 'waar komt chocola vandaan?' en 'hoe produceer je kleding op een duurzame en eerlijke manier?'. Op 17 maart vindt de eerste les van choco-ondernemers plaats, op 18 maart die van modeondernemers en op 19 maart techniek ondernemers junior.

IDEE ,,De cursussen zijn op maat gemaakt voor de kinderen en passen adequaat bij de leeftijdsgroep. De kinderen hoeven bijvoorbeeld geen bedrijfsplannen op te zetten. Wel gaan ze zoeken naar het idee achter ondernemen en leren ze dat alles op een bepaalde manier gemaakt wordt", vertelt Marieke van Krugten, coördinator van ABC-Amersfoort. In de tien lessen wordt toegewerkt naar een eigen bedrijf die de kinderen in de laatste les zullen presenteren voor mensen uit het bedrijfsleven.

DUURZAAM Voor ABC-Amersfoort is dit de eerste editie, maar Ondernemersschool Fawaka geeft deze cursussen inmiddels al 4 jaar. Het doel van Fawaka is om Nederland kennis te laten maken met duurzaam ondernemen door ondernemersvaardigheden en duurzaam gedrag aan te leren. ,,Wat mij betreft kan je met duurzaam gedrag niet vroeg genoeg beginnen'', zegt Thiemo Heilbron, directeur van Ondernemersschool Fawaka.

Hij vertelt dat Fawaka begon als zomerschool met het programma choco-ondernemers, waarbij kinderen de productieketen van chocola onderzochten en leerden over marketing en budgetteren. Om uit te breiden bedacht Fawaka nieuwe thema's met aansprekende onderwerpen voor kinderen. ,,Er is overigens over alles een duurzaamheidsverhaal te vertellen.''

Bron: svjmedia.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie