Overhandiging cheque Kerststallententoonstelling St. Ansfridus

3 maart 2020 om 11:39 Maatschappelijk Deel je nieuws

Op zondag 1 maart 2020 overhandigde de voorzitter van de kerststallencommissie van de Sint Ansfridus parochie een cheque ter waarde van € 6.505,99 aan de Stichting E Solo Foundation.

De opbrengst is bedoeld om een greenhouse (broeikas) te realiseren op Aruba.

De Stichting E Solo Foundation werkt samen met Arubaanse partners om een gezond(er) gewicht van kinderen op Aruba te realiseren.

Door middel van het interventieprogramma Cool2BFit en onder toezicht van een professioneel team van een diëtist, een fysiotherapeut, een bewegingscoach en een gedragswetenschapper worden kinderen en hun ouders begeleid naar een gezondere levensstijl.

Op Aruba is er gezien het klimaat en het (dure) water een moeizame fruit- en groentecultuur, waardoor een eenzijdig eetpatroon is ontstaan. Snacks en zoete frisdrank zijn sterk verweven in het voedingspatroon.

Om kinderen en hun ouders bewust te maken van het belang van gezonde voeding gaat de Stichting E Solo een buurtvolkstuin met een greenhouse realiseren.

Door kinderen te laten meewerken aan het onderhouden van de volkstuin zullen ze zich bewust worden van het groeiproces en de uiteindelijke opbrengst van de zelfgeweekte produkten.

Dit alles zal hen stimuleren bewust om te gaan met hun voeding en hun gezondheid.

Wilt u meer weten over de Stichting E Solo Foundation kijk op onze website www.esolo.org of wilt u ons financieel steunen stuur dan een mail naar b.stoevenbelt@gmail.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie