Illustratie behorende bij de lezing
Illustratie behorende bij de lezing Extinction Rebellion

Lezing over klimaat- en ecologische crisis bij De War

3 maart 2020 om 00:04 Natuur en milieu Deel je nieuws

AMERSFOORT - Het zoveelste hitterecord, orkanen, extreme regenval en hevige natuurbranden: het zijn gevolgen van de klimaatcrisis. Voor wie er meer over wil weten, houdt Extinction Rebellion Amersfoort op dinsdag 10 maart om 19.30 uur een lezing bij De War. 

De titel van de lezing is: ‘De klimaat- en ecologische crisis: hoe zit het en wat kunnen we doen?’  De laatste inzichten uit de klimaatwetenschap komen aan de orde. Ook is er aandacht voor de ecologische crisis: hoe zit het met het uitsterven van plant- en diersoorten? En zijn wij mensen ook aan de beurt? En wat kunnen wij eraan doen?

Extinction Rebellion
De lezing wordt georganiseerd door Extinction Rebellion. Dit is een beweging van gewone burgers die zich ernstig zorgen maken over de klimaat- en ecologische crisis. Door creatieve, vreedzame en soms disruptieve acties willen zij druk zetten op de politieke leiders, om ervoor te zorgen dat die de nodige maatregelen nemen. Extinction Rebellion groeit snel en is inmiddels actief in 56 landen met 639 groepen wereldwijd. En nu ook in Amersfoort.

Tijd: Dinsdagavond 10 maart om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
Locatie: De War, Geldersestraat 6, 3812 PP Amersfoort

Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Een donatie voor de locatie is welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie