Annemiek van Brussel bezingt de twijfels van het 50 jaar-zijn.
Annemiek van Brussel bezingt de twijfels van het 50 jaar-zijn. Christian Schinkel / Meisjes van 50

'Meisjes van 50' in De Nieuwe Erven

29 februari 2020 om 13:52 Overig

AMERSFOORT In De Nieuwe Erven is op zondagmiddag 15 maart een tweeluik te bewonderen. Er wordt opgetreden door BB's Jazztrio met de gelouterde jazz-zangeres Beer Baart, waarna 'Meisjes van 50' wordt opgevoerd. 

Meisjes van 50 is een muzikale voorstelling van Annemiek van Bussel en Erik Raayman. Beiden staan stil bij een belangrijk moment in het leven. We worden vijftig, we hebben carrière gemaakt, lief gehad, kinderen grootgebracht en ons te pletter gewerkt. En wat nu? Kan iemand nog even op de pauzeknop drukken, zodat we nog wat langer kunnen genieten? 

Meisjes van 50 is een op het eerste gezicht lichtvoetig programma rond Nederlandstalige chansons van onder anderen Huub van der Lubbe en Ivo de Wijs. Geschreven, gespeeld en gezongen door Annemiek van Bussel en gitarist Erik Raayman.

In BB's Jazztrio komen betekenisvolle teksten, loepzuivere zang, spannende improvisaties en een aanstekelijke swing bijeen. Dit combo rond zangeres Beer Baart legt zich toe op veelal minder bekend werk uit de gouden tijden van The Great American Songbook.

Songs over liefde, verlies en vooral doorzettingsvermogen. Beer haalt ze onder het stof vandaan en laat ze weer schitteren. Dat is geen toeval. In songs als 'Pick Yourself Up', 'You Must Believe In Spring' en 'Smile' is het of ze uit haar eigen ervaringen put.

Ze weet zich begeleid door de veteranen Hans Knapp (gitaar) en Jeroen de Valk (bas). Beiden hebben een solide cv opgebouwd, met buitenlandse tournees en concerten tot aan het North Sea Jazz Festival.

BB's Jazztrio en Meisjes van 50; De Nieuwe Erven, Heiligenbergerweg 144, Amersfoort, zondag 15 maart, 15.30 - 18.00 uur. Info: denieuweerven.nl

Zangeres Beer Baart zingt met haar trio over vallen en opstaan.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie