Afbeelding
Opsporing Verzocht

Fietser (22) tegen achterhoofd geslagen met drankfles

26 februari 2020 om 06:40 Misdaad

HOOGLAND De politie is nog altijd op zoek naar getuigen van een zware mishandeling in Hoogland. Aan de zaak werd dinsdagavond aandacht besteed door tv-programma Opsporing Verzocht. Een 22-jarige fietser werd zondagnacht 26 januari 2020 ernstig mishandeld door twee jongens op een scooter. Het slachtoffer werd door hen van achteren belaagd en op zijn achterhoofd geslagen met een fles Bacardi Limon. Het geweld gebeurde rond 02.00 uur op de Lindelaan in Hoogland vlakbij Amersfoort.

Ze lieten het slachtoffer met zwaar letsel alleen op de Lindelaan achter. De politie houdt rekening met een willekeurige actie en hoopt dat iemand de verdachten en/of de scooter op de bewakingsbeelden herkent.

OP BEELD Op de beelden is de scooter met daarop de twee jonge verdachten niet alleen te zien, maar ook te horen. Vermoedelijk rijdt de scooter een kwartier na het geweldsincident nog door de Lindelaan, mogelijk omdat de verdachten willen kijken hoe het met het slachtoffer gaat. Op dat moment zit hij op de grond en krijgt hij hulp.

Bacardi Limon is rum met een vleugje citroen. Het wordt veel gedronken in combinatie met cola of 7-up. Mogelijk hebben de daders dit die nacht gedronken of waren ze op een gelegenheid waar dit geschonken werd en hebben ze een fles meegenomen.

JONGEREN De Lindelaan ligt vlakbij park Schothorst, een groot park in Amersfoort. In de avond hangen hier veel jongeren rond; mogelijk hebben zij iets gezien of gehoord.

Tips kunnen worden doorgegeven via de gratis politie opsporingstiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op het gratis telefoonnummer 0800-7000. Door te bellen met Meld Misdaad Anoniem kan informatie ook anoniem worden doorgegeven. Uw naam wordt dan niet in het politiedossier geregistreerd. Online een tip doorgeven kan ook.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie