Hans van Westen en Suzanne Koppers
Hans van Westen en Suzanne Koppers Mari Trini

Hoofdkantoor VistaNova vestigt zich in Amersfoort

25 februari 2020 om 15:09 Nieuws Deel je nieuws

Een betere voedingsbodem om door te groeien was nauwelijks denkbaar. Sinds deze maand is VistaNova - School voor Loopbaan & Coaching’ - gevestigd aan Stadsring 105. Na de Utrechtse Biltstraat kijkt het nu op de Amersfoortse Kei. Suzanne Koppers, die de dagelijkse leiding heeft, roemt de bereikbaarheid, bedrijvigheid en bruisende sfeer van de binnenstad: “Het is alsof we er al jaren zitten. Onze cursisten voelen zich hier welkom.”

VistaNova verzorgt onder meer de post-hbo beroepsopleiding tot loopbaanadviseur en de bijbehorende bijscholing. Dit op basis van de methode van Adriaan Hoogendijk, de grondlegger van het vak. Deze methode omvat diverse technieken die talent in kaart brengen en werkend Nederland meer perspectief biedt. “Als mensen doen wat ze graag willen, dragen ze bij aan een mooiere samenleving. Een baan is leuk, maar een loopbaan is altijd beter”, vertelt Suzanne.

VistaNova is de belangrijkste aanbieder van kwalitatief hoogwaardig onderwijs voor loopbaancoaches. Van de 3.000 actieve loopbaancoaches is een derde door hen opgeleid en gecertificeerd. Het bedrijf werkt landelijk, maar legt nu ook graag nieuwe contacten in een van de snelst groeiende economische regio’s.

Suzanne stelt nuchter vast dat de roep om geschikte medewerkers in bijna alle sectoren groter wordt. Ook rond Amersfoort. Des te belangrijker is het ‘om te houden, wat je hebt’. Maar hoe doe je dat? “Wij kijken naar talentontwikkeling op langere termijn. En ineens blijkt loopbaanbegeleiding dan een vak apart. We leveren specifieke kennis voor zowel actieve coaches, directies, HR-managers én P&O’ers die beter willen worden in het begeleiden van loopbaanvraagstukken. Het is zeker geen luxe, maar broodnodig voor bedrijven om de juiste mensen aan zich te binden en zo te overleven.”

De helft van de cursisten die de post-hbo opleiding van VistaNova volgt, zijn P&O’ers die graag extra stappen maken in hun loopbaan. De andere helft is zij-instromer; zij komen uit andere hbo- of universitaire richtingen, hebben relevante ervaringen opgedaan in het bedrijfsleven of in de collectieve sector en slaan graag een nieuwe weg in met het coachen van anderen. Het curriculum van VistaNova is breed en omvat naast modules als duurzame inzetbaarheid ook diverse vervolgtrajecten voor extra coachingsvaardigheden. Het blijft zaak om te werken aan werk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie