Afbeelding
Liesbeth Bel

Organisatie carnavalsoptocht trots op deelnemers en vrijwilligers: 'We hebben genoten'

24 februari 2020 om 11:27 Evenementen

AMERSFOORT De organisatie van de de 44ste editie kijkt ondanks de regen en hevige wind terug op een geslaagde carnavalsoptocht door Hoogland. 'Buurtschap Mgr. vd Weteringstraat - De Mgr. gaat voor goud' was uiteindelijk de grote winnaar van de dag.

door Jeroen van der Veer

Mede door de voorzorgsmaatregelen -zo mochten bepaalde grote wagens niet de weg op en waarschuwden verkeersregelaars extra bij rotondes en kruispunten- verliep zondagmiddag alles probleemloos. Natuurlijk viel een half uur na de start flink wat regen uit de lucht, maar dit mocht de pret niet drukken. 

,,Het ging door en wat hebben we genoten", aldus de organisatie, die zondagochtend besloot het evenement een uur later te laten beginnen in verband met de weersvoorspellingen. Ook de politie kijkt terug op een mooi evenement en maakte bekend dat er geen incidenten waren.

Aan het eind van de 44ste editie werden de prijzen uitgedeeld aan de groepen die meededen. Maar, zo benadrukte de organisatie: ,,Eigenlijk waren alle deelnemers, vrijwilligers en bezoekers grote winnaars. Wat gaaf dat jullie er allemaal waren."

De hoofdprijs ging naar 'Buurtschap Mgr. vd Weteringstraat - De Mgr. gaat voor goud'. Zij liepen met flink wat mensen bij een grote gouden koets. De eerste prijs in de categorie Grote Loopgroep ging naar BC Stapelgek met Patatje oorlog. Zij waren verkleed als zak patat en maakten flink wat mensen aan het lachen. 

Zakelijk Kwartiertje won de prijs Grote wagen met hun 'Vanuit de Arabische straten, Zwevend door de Hooglandse straten'. BC Last Moment won de prijs voor beste duo/individueel. De man liep rond met een kerstboom die nog altijd afgetuigd moest worden. 

GPTS won met hun versiering 'Volgend jaar beter' in de categorie Kleine wagen, terwijl 'Chaos en Co' won bij de Kleine Loopgroep. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie