* Archieffoto
* Archieffoto Foto Rinus van Denderen

Hoogland maakt zich gereed voor de 44ste carnavalsoptocht

22 februari 2020 om 13:21 Evenementen

AMERSFOORT In Hoogland is vrijwel iedereen zich gereed aan het maken voor één van de grootste carnavalsoptochten van Midden Nederland. De straten zijn al redelijk versierd, er staan -ondanks de harde wind- al tenten buiten en dat allemaal om ervoor te zorgen dat de sfeer zondagmiddag optimaal is.

door Jeroen van der Veer

De optocht begint zondagmiddag om 13.00 uur en zal naar verwachting weer duizenden bezoekers trekken. Tijdens de feestelijke middag showen grote én kleine groepen hun versierde wagens en enkele van deze zullen meters lang zijn. In totaal zullen 52 groepen meedoen met de optocht.

De tientallen carnavalswagens starten bij de Hamseweg, waarna er in een stoet koers gezet wordt naar de Zevenhuizerstraat. Via daar gaat iedereen richting de Esdoornlaan, Acacialaan, Plataanweg om vervolgens uit te komen bij de Zevenhuizerstraat, Kerklaan en als eindpunt de parkeerplaats bij de St. Martinuskerk. 

Net zoals ieder jaar is er voor de toeschouwers langs de route voldoende plek om de kunstwerken te aanschouwen.

UPDATE ZATERDAG 13.50 UUR Het is uiterst onzeker of alle wagens zondag wel beginnen aan de optocht. De organisatie neemt in verband met de weersvoorspellingen zondagochtend om 09.00 uur een besluit. Zie: klik hier

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie