Afbeelding
Robert Vos

Nieuwbouw en renovaties voor meerdere scholen in Amersfoort

21 februari 2020 om 07:30 Onderwijs

AMERSFOORT De komende vier jaar gaat er flink wat veranderen voor diverse scholen in Amersfoort. In onze gemeente zijn de schoolbesturen sinds 2019 verantwoordelijk voor de onderwijshuisvesting en zij hebben nu gezamenlijk besloten enkele gebouwen te renoveren en er zullen nieuwe schoolgebouwen gebouwd worden. 

door Jeroen van der Veer

In de Amersfoortse wijk Schothorst worden de komende vier jaar zeven verouderde basisschoolgebouwen op termijn vervangen door vier toekomstbestendige en duurzame gebouwen. Dit geldt voor de scholen Zevensprong/Weesboom, Parkschool-Koningin Wilhelminaschool, Talentum en Regenboog. ,,Deze vier nieuw te bouwen schoolgebouwen sluiten qua capaciteit (lokalen/ruimten) aan op de permanente behoefte per school zoals deze over een periode van minimaal 15 jaar na nu aan de orde is", staat te lezen in een raadsinformatiebrief. 

VOORTGEZET ONDERWIJS Het voortgezet onderwijs vernieuwt de komende vier jaar in totaal vijf gebouwen. Het gaat om 3 VMBO- gebouwen (Het Element, Guido, Trivium VMBO), een nieuwe school op een nog te bepalen locatie voor het Axia College (VSO) en het vernieuwen van de VO-school Amersfoortse Berg.

COÖPERATIES Doordat schoolbesturen sinds 2019 zelf verantwoordelijk zijn voor het onderhoud aan hun gebouwen, zijn er twee coöperaties opgericht: één voor het basisonderwijs en één voor het voortgezet onderwijs. De coöperaties hebben nu voor de komende vier jaar met elkaar bepaald welke schoolgebouwen moeten worden vervangen. Het college heeft de plannen gezien en komt tot de conclusie dat zowel de inrichting van de organisaties als de ingediende investeringsplanningen zijn uitgewerkt volgens de gemaakte afspraken.

,,Dat ondersteunt het vertrouwen dat de samenwerkende schoolbesturen de uitvoering van de zorgplicht op een verantwoorde manier op zich nemen", staat te lezen in de brief. ,,Op basis van de plannen zijn de coöperaties verantwoordelijk voor het vervangen een aantal sterk verouderde schoolgebouwen. Hiermee optimaliseren zij het onderwijs via de realisatie van goede, duurzame en toekomstgerichte huisvesting."

Beide coöperaties geven op 5 maart aanstaande een toelichting aan de Raad over de investeringsplanningen voor de komende jaren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie