Van vrijwilliger naar beste barbier van Europa

19 februari 2020 om 11:23 Uitderegio Deel je nieuws

Sinds december vorig jaar is Ermelo een kapsalon rijker. Vol trots vertelt de uit Roemenië afkomstige Ionut Matei, dat hij er aan toe was om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. En die beslissing heeft hem niet bepaald windeieren gelegd. Integendeel. Met een volle agenda en klanten van ver buiten Ermelo draait de salon inmiddels op volle toeren en heeft hij het drukker dan ooit. 

De jonge Roemeen neemt een baan aan in de Horeca, maar al snel blijkt, dat hij daar niet voor in de wieg is gelegd. “Mijn stiefmoeder constateerde, dat ik altijd met haren bezig was. Zij wees me erop, dat het kappersvak wellicht iets voor mij zou zijn. Ik ben toen snel wat spullen gaan kopen en ging stiekem mijn stiefvader knippen. Dat pakte gelukkig goed uit en voor ik er erg in had stond ik allerlei vrienden te knippen.” Lachend deelt de jonge Barbier zijn eerste ervaringen met het kappersvak.

Na een maand of twee besluit hij om een beginners cursus te volgen bij Selfline.  “Deze cursus was betaalbaar voor mij en het leek me een mooie manier om eerst eens te kijken of ik het wel leuk zou vinden. Tijdens deze cursus kreeg ik al snel te horen van de lerares, dat ik talent had voor het kappersvak.”  Ionut heeft er plezier in, maar zijn interesse ligt vooral bij het ambachtelijke herenvak, dus besluit hij om een opleiding te volgen bij  de Barbierschool in Amsterdam. “Ik heb daar een jaar op school gezeten. Tijdens deze opleiding moest ik ook stage lopen. Mijn werkgever was enorm enthousiast en al snel werkte ik fulltime in de kapsalon. “

Ionut zijn carrière schiet inmiddels uit de grond en zijn klantenkring groeit gestaag. Maar hij wil meer en geeft zich uiteindelijk op voor een barbierwedstrijd. En ook dat sluit hij af met succes. Tijdens het evenement BarberSociety Live in de Westergasfabriek in Amsterdam weet Ionut Matei de titel “beste barbier van Europa” binnen te halen.
Dan gaat het hard, want niet lang daarna opent hij de deuren van zijn kapsalon in Ermelo. En met succes, want zijn agenda staat altijd vol en mensen komen van heinde en ver naar Ermelo toe om door de beste Barbier van Europa geknipt te kunnen worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie