Afbeelding
Jeroen van der Veer

Politie Amersfoort zoekt getuige van gewelddadige beroving

18 februari 2020 om 18:40 Misdaad

AMERSFOORT Op de Leusderweg heeft zaterdag op zondagnacht (8 op 9 februari) een gewelddadige beroving plaatsgevonden. De politie is op zoek naar de taxichauffeur die het slachtoffer geholpen heeft tijdens dit incident.

Na zijn werk in een horecagelegenheid ging een 28-jarige man op zijn elektrische step naar huis. Rond 4.15 uur reed hij op de Leusderweg in de richting van de Doornseweg. Toen hij aan kwam bij een onderwijsinstelling in die straat, zag hij twee jongens staan. Eén van de jongens liep richting de man, riep iets en rende vervolgens recht op het slachtoffer af. De jongen gaf de man een duw waardoor hij op de weg viel en zich behoorlijk verwondde.

Vervolgens eisten de jongens geld. Toen het slachtoffer zei dat hij dit niet had, werd hij diverse malen geslagen. Op dat moment kwam er een taxi aanrijden in de richting van het centrum. Het lukte het slachtoffer om op te staan en contact te krijgen met de chauffeur. De taxi minderde vaart en stopte en de jongens renden weg, het Juliana Van Stolbergpark in. De chauffeur is zo vriendelijk geweest om het slachtoffer af te zetten bij het politiebureau, maar heeft geen gegevens achtergelaten. De politie zoekt deze taxichauffeur in de hoop dat hij meer informatie heeft.

Beide jongens worden als volgt omschreven: 1,80 meter lang, smal postuur, blanke huidskleur, zwarte broek, zwarte jas en beiden droegen een pet.

De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Specifiek zoeken zij de taxichauffeur die het slachtoffer geholpen heeft: tel. 0900-8844, dit tipformulier of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of M-Online.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie