Afbeelding
Screenshot Dumpert

Belaagde agent doet haar emotionele verhaal op televisie

18 februari 2020 om 17:26 Overig

AMERSFOORT In het programma NieuwLicht van de EO vertelt agent Bente Vreeman dinsdagavond voor het eerst over het gewelddadige incident dat zich op 10 maart 2018 afspeelde in de binnenstad van Amersfoort. Hierbij werd zij gewurgd door Joeri B. en moesten collega's haar leven redden. Het programma wordt om 22.40 uur op de NPO uitgezonden.

door Jeroen van der Veer

In een voorstukje van het EO-programma is te zien hoe Vreeman samen met een collega-agent teruggaat naar de Havik. ,,Raar, raar om hier te zijn", vertelt ze in de vooraankondiging. ,,Raar om te merken dat de nachtmerries en de flashbacks die ik gehad heb, exact kloppen. Het klopt precies."

De agente werd samen met andere collega's aangevallen door een groep. De baldadige jongeren waren eerder die avond een horecagelegenheid uitgezet en bij de Havik kwam er een confrontatie met de politie. Hierbij werd vooral Bente belaagd en lange tijd gewurgd. ,,Onze eerste klus was Bente ontzetten", zegt haar college Peter Drost tegen NieuwLicht. ,,Je probeert al het mogelijke om die jongen van Bente af te trekken, maar in de tussentijd worden we in onze rug getrapt en geslagen. Dat maakt het eng..." 

Door het incident liep Bente een zware hersenschudding op en een posttraumatische stressstoornis. ,,Uiteindelijk is mijn doel om terug te keren als hondengeleider, maar het is nog heel onduidelijk of dat nog gaat lukken."

Tegen de verdachte, Joeri B, werd maandagochtend opnieuw drie jaar celstraf geeist, waarvan een jaar voorwaardelijk voor poging doodslag op de agente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie