Muziekvereniging Lisiduna tijdens Lisiduna meets Rembrandt
Muziekvereniging Lisiduna tijdens Lisiduna meets Rembrandt Dianne van de Berkt

Lisiduna 'schildert' de zaal vol en krijgt vijf nieuwe leden

18 februari 2020 om 15:20 Muziek Deel je nieuws

LEUSDEN De Koningshof zat vol zaterdag tijdens het concert 'Lisiduna meets Rembrandt', georganiseerd door muziekvereniging Lisiduna. En de reacties waren lovend. Na maanden organisatie kwam alles van het Rembrandt project samen: een concert vol verrassingen en een prachtige schilderijenexpositie.

Na 'Wakker worden met Lisiduna' (2017) en 'Tast Toe met Lisiduna' (2018) was 'Lisiduna meets Rembrandt' het nieuwe project van de Leusdense muziekvereniging. Ze willen laten zien en laten voelen hoe fantastisch het is om samen muziek te maken en dat is op deze avond ongetwijfeld gelukt.

Het was een geweldige avond en de Koningshof zat vol, aldus voorzitter van Lisiduna Rob Leeuwenburg. ,,We hebben ontzettend veel positieve reacties gekregen van het publiek. Ze waren onder de indruk van de organisatie en sommigen vonden het zelfs het beste concert dat ze ooit van Lisiduna hebben gezien. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. We hebben laten zien hoe leuk het is om muziek te maken en om daarin samen te werken met andere verenigingen in Leusden. Door dit project hebben we zelfs vijf nieuwe leden mogen verwelkomen. Het was fantastisch!"

AVOND VOL VERRASSINGEN Lisiduna werkte voor dit project samen met basisscholen Kompas, de KLA4 en de Brink, bewonersgroep van Abrona uit het Huis van Leusden, popkoor Popvalley, schildersvereniging de Vrije Kwasten en kunstenares An Hong. Dit zorgde voor een afwisselende avond vol verrassingen. Gasten werden welkom geheten door Rembrandt van Rijn en zijn vrouw Saskia van Uylenburgh, gespeeld door Joost Turkenburg en Mayke van der Sanden. Het echtpaar nam het publiek mee langs de schilderijen en de muziekstukken en sprak tussendoor met verschillende projectleden. Ook Rembrandts schilderij 'Het meisje in het venster' werd nagespeeld. Het meisje klom uit het venster terwijl Lisiduna 'I want to break free' speelde.

LIEFDE VOOR MUZIEK De avond werd spectaculair afgesloten met een eigen versie van 'Liefde voor muziek' van Raymond van het Groenewoud. Dirigent Cees Coenen zong samen met koordirigent Monique Schouren een tekst die sloeg op het Rembrandt project. Het publiek deed enthousiast mee als gospelkoor bij de bekende tekst 'Ole ola'. Cees: ,,Met het lied 'liefde voor muziek' hebben we eigenlijk samengevat waarom we dit allemaal doen. En dat is wat we ook wat we willen meegeven aan de kinderen en aan het publiek. Daar gaan we zeker mee door!"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie