Afbeelding
Team Jumbo-Visma Academy/Bas Czerwinski

Wielerclinic Jumbo-Visma Academy op 't Atrium

18 februari 2020 om 12:46 Wielrennen

AMERSFOORT Wielerteam Jumbo-Visma Academy is op woensdag en donderdag 19 (9.00-15.10 uur) en 20 februari (8.30- 15.10 uur) aanwezig op 't Atrium in Amersfoort. Leerlingen van de middelbare school kunnen tijdens een fietsclinic op Tacx-trainers kennismaken met de wielersport. Ook Wielervereniging Eemland en Fiets033 zijn van de partij en faciliteren een vervolgaanbod.

Zo kunnen geïnteresseerde deelnemers vrijblijvend een lidmaatschap bij de vereniging uitproberen. Op deze manier werken de club, Fiets033 en Team Jumbo-Visma Academy samen met als doel meer jongeren op de fiets te krijgen.

Team Jumbo-Visma heeft in het voorjaar van 2019 Team Jumbo-Visma Academy opgericht. Het initiatief begint bij de basis: jongeren in contact brengen met de wielersport. Hiervoor worden onder meer clinics georganiseerd op scholen in het voortgezet onderwijs. Er zijn steeds minder licentiehouders in de categorie nieuwelingen en junioren (15 tot en met 18 jarigen). Daar wil Team Jumbo-Visma Academy verandering in brengen.

Daarnaast wordt samen met een aantal verenigingen een werkwijze ontwikkeld om het functioneren van wielerverenigingen in het algemeen naar een hoger niveau te brengen. De Academy omvat ook een Development Team, een opleidingsploeg voor talenten in de beloftencategorie tot 23 jaar.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie