Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

Indra kan elk moment bevallen: geboortekaartje in de vorm van sms'je

18 februari 2020 om 12:27 Dieren

AMERSFOORT Een geboortekaartje in de vorm van een sms'je. Dat is wat ze bij DierenPark Amersfoort hebben bedacht nu één van de olifanten (Indra) zwanger is. ,,Elk moment kan er een olifantje geboren worden", vertelt olifantenverzorger Richard van Sluis. ,,Wie meteen een berichtje wil ontvangen zodra de kleine slurf is geboren, kan 'OLIFANTJE' sms'en naar 3669."

door Jeroen van der Veer

De sms-actie is in het leven geroepen om het goede doel te steunen, duidt de dierenverzorger. ,,Na het versturen van de sms kun je zelf kiezen welk bedrag je wilt doneren. Hiermee steun je de olifanten in het wild. Alle opbrengst gaat naar een lokaal project in India dat het leefgebied van Aziatische olifanten in het wild beschermt."

Wie geen sms wil sturen, kan via de webcams meekijken met de olifantenfamilie. Deze zijn 24/7 te volgen en hangen in het verblijf van DierenPark Amersfoort.

,,Het is fantastisch dat er straks weer een kleine reus rondloopt", aldus Van Sluis. ,,Wij willen het moment van de bevalling niet missen, daarom slapen wij de komende tijd geregeld bij de olifanten. Zodra moeder Indra bevalt, versturen wij meteen een berichtje aan iedereen die zich heeft aangemeld voor de sms-alert. De bevalling laat zich natuurlijk niet voorspellen, dus wees er ook op bedacht dat je dit berichtje midden in de nacht kunt krijgen. Dan is het een kwestie van vliegensvlug naar de website van het dierenpark gaan om de kleine live via de webcams de eerste stapjes te zien zetten. Spannend."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie