Afbeelding
Kevin van den Hoven

Pestvogel strijkt neer in Amersfoort en is trekpleister voor veel vogelspotters

17 februari 2020 om 13:30 Natuur en milieu

AMERSFOORT In de omgeving van Schothorst is een zeldzame wintergast gespot. Dit weekend namen diverse vogelspotters een kijkje en zij wisten de kleurrijke pestvogel op de gevoelige plaat te leggen. Zo ook Kevin van den Hoven, die zondagmiddag met zijn camera op pad ging.

door Jeroen va n der Veer

Op zaterdag kwamen de eerste berichten binnen dat diverse pestvogels zich hadden verzameld in de buurt van de Emiclaerse vijver. Dit trok de aandacht van diverse spotters en dit weekend was het dan ook een komen en gaan van fotografen uit het hele land. De pestvogel bewoont dichte taiga in Noord-Rusland en bosrijke gebieden van Scandinavië. Als in de gebieden in de winter te weinig bessen te vinden zijn, komt de pestvogel naar Nederland.

,,Die bizarre kleuren trekken een hoop bekijks", aldus Van den Hoven, die zelf ook tientallen foto's maakte. ,,De trekvogels vliegen daar rond de wijk en zijn zoekende naar verse besjes. Vanmorgen stond er ook weer een mannetje of twintig te spotten. Over een dag of wat zijn deze vogels weer vetrokken."

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie