Afbeelding
Fred Oosterhuis Photography

Kantoorpand maakt plaats voor 53 stadsappartementen

17 februari 2020 om 10:18 Nieuwbouw

AMERSFOORT De sloop van het pand aan de Puntenburgerlaan 91 in Amersfoort is in volle gang, meldt woningstichting Portaal. Het kantoor gaat plaatsmaken voor 53 sociale huurappartementen van woningcorporatie Portaal. De sloop en nieuwbouw wordt uitgevoerd door Trebbe.

,,Over een paar weken herinnert niets op deze plek nog aan het kantoorpand. Dat is dan volledig gesloopt. Daarbij worden zoveel mogelijk materialen gerecycled. Daarna wordt bouwonderzoek gedaan voor de fundering en de grond bouwrijp gemaakt. Als het weer geen roet in het eten gooit begint Trebbe in april met de bouw van het nieuwe appartementengebouw." De oplevering is een jaar daarna gepland, rond de zomer van 2021.

Vlak bij het oude centrum, Eemplein en station bouwt woningcorporatie Portaal 53 compacte stadsappartementen. Het gaat om tweekamerappartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens, 45 vierkante meter groot. De woningen zijn energiezuinig en volledig elektrisch, ook voor koken en verwarming. ,,De locatie is bij uitstek aantrekkelijk voor starters." Portaal gaat de appartementen aanbieden voor een huurprijs van maximaal 619 euro per maand. ,,Dat is een belangrijke grens voor huurders met recht op huurtoeslag. Boven die zogeheten aftoppingsgrens neemt de huurtoeslag af."

Amersfoort kent een groot tekort aan sociale huurwoningen. ..Portaal spant zich in om het aantal huurwoningen de komende jaren flink uit te breiden. Daar past de aankoop van dit pand en de nieuwbouw op deze locatie goed bij," aldus manager Wibo Douwstra van Portaal. 
De huurwoningen worden begin 2021 aangeboden via het regionale woonruimteverdeelsysteem WoningNet. Toewijzing gaat op basis van inschrijfduur.

Afbeelding
Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie