Cursus muziek voor speciale kinderen

16 februari 2020 om 15:01 Muziek Deel je nieuws

Bij Scholen in de Kunst gaat op zaterdag 7 maart de cursus Muziek voor Speciale Kinderen van start. 


Lekker samen muziek maken! Dat is de belangrijkste insteek van de cursus muziek voor speciale kinderen, die gericht is op kinderen van 8 tot 12 jaar die naar het speciaal onderwijs gaan. In deze cursus komen de verschillende domeinen van muziek maken aan bod:  zingen, bewegen op muziek, maat & ritme en instrumenten. De kinderen krijgen in een groep 10 weken op rij muziekles en ontdekken spelenderwijs hun eigen muzikaliteit. 

“Muziek komt uit het hart en raakt in het hart en dat is waar het over gaat”, zegt docent Rudith Middelhuis, ook muziekvakleerkracht in het speciaal onderwijs.

“Juist als er beperkingen zijn in bijvoorbeeld verbale mogelijkheden is muziek een prachtige manier om emoties te kunnen beleven en uiten. In deze cursus is er aandacht voor speciale behoeftes van het kind. Daarbij neem ik in deze lessen de tijd die nodig is voor de kinderen om informatie te kunnen verwerken. In een veilige setting worden de kinderen uitgedaagd te ontdekken en zichzelf te presenteren. Ik ben een blij mens als ik de kinderen zie genieten en zij zich helemaal kunnen uitleven in deze muziekcursus”.

Aanmelden via de site van Scholen in de Kunst
De lessen zijn op zaterdag van 11.00-11.45 uur.
locatie Eemhuis
adres: Eemplein 75   3812 EA Amersfoort
tel: 033 4673473

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie