Afbeelding
Valerie Kuypers

Amersfoort onderzoekt inzet boa's in openbare ruimte

14 februari 2020 om 15:59 Overig

AMERSFOORT De onafhankelijke rekenkamer van Amersfoort is een onderzoek gestart naar de handhaving in de openbare ruimte. Hoe werkt de inzet van Boa's bij handhaving in de
openbare ruimte, wat zijn de ervaringen van inwoners daarmee en hoe verloopt de samenwerking met de burgemeester, de politie en andere organisaties?

Dat zijn de hoofdvragen die de rekenkamer stelt in het onderzoek. Buitengewoon opsporingsambtenaren, oftewel de Boa's, houden in de gemeente toezicht op onder meer de Algemene Plaatselijke Verordening, de Drank- en Horecawet, de parkeerverordening, et cetera. Indien nodig handhaven zij.

De rekenkamer gaat onderzoeken hoe de inzet van de Boa's werkt door te kijken naar de rollen, het takenpakket, de werkwijze en de ervaringen van de Boa's. Ook wordt onderzocht in hoeverre inwoners bekend zijn met Boa's en wat de ervaringen van inwoners zijn. Tot slot wil de rekenkamer weten hoe de samenwerking van Boa's met burgemeester, politie en andere organisaties verloopt, zowel op papier als in de praktijk en wat daar de succes- en verbeterpunten van zijn.

Het plan van aanpak van het onderzoek is te vinden op de website van de rekenkamer, www.amersfoort.nl/rekenkamer. Voor de uitvoering van het onderzoek is onderzoeksbureau Pro Facto in de arm genomen.

Rekenkamer Amersfoort is een onafhankelijk orgaan met als taak het toetsen van het door de gemeente gevoerde bestuur. De rekenkamer voert onderzoeken uit en doet naar aanleiding daarvan aanbevelingen aan de gemeenteraad. De gemeenteraad besluit over deze aanbevelingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie