De Broedplaats is een bijeenkomst in het Groene Huis voor alle inwoners om elkaar te ontmoeten en samen te broeden op ideeën voor de regio.
De Broedplaats is een bijeenkomst in het Groene Huis voor alle inwoners om elkaar te ontmoeten en samen te broeden op ideeën voor de regio. Jessica de Ruijter

Onze uitjes en activiteiten de komende week in Amersfoort

19 februari 2020 om 19:09 Activiteiten

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

20 februari 2020

Hoogland

Digitaal Hulpplein
10:00 Engweg 7

Wie vragen heeft op digitaal gebied kan in Dorpshuis de Neng terecht voor gratis hulp en advies. Het eigen apparaat meenemen is handig, evenals bijbehorende gebruikersnamen en wachtwoorden.

Ledenavond 20 november Passage Hoogland
20:00 Watersteeg 85

In ontmoetingscentrum De Herberg geeft Gees-Ineke Smit ter Horst (kunstacademie en kunstgeschiedenis) een presentatie over 'Vrouwen in Holland'. In veel kunstwerken wordt het leven van vrouwen in Holland weergegeven. En hoe ze zich aanpasten aan de veranderde omstandigheden in de tijd. Aanmelden via tel. 033-4805581, meer informatie: passagehoogland@gmail.com.

Amersfoort

Broedplaats 'Samen maken we de stad'
18:00 Schothorsterlaan 21

De Broedplaats is een bijeenkomst in het Groene Huis voor alle inwoners om elkaar te ontmoeten en samen te broeden op ideeën voor de regio. Tijdens de Broedplaats kunnen ze een flitspresentatie doen van maximaal drie minuten die eindigt met een vraag. Vervolgens kiezen aanwezigen met welke presentatiehouder zij mee willen denken om het initiatief of idee verder te helpen. Om 18.00 is er de mogelijkheid om gezamenlijk te eten. Vanaf 19.00 begint het inhoudelijke gedeelte, met de flitspresentaties en het meedenken. Deelname is gratis, aanmelden via broedplaats@bewoners033.nl.

21 februari 2020

Amersfoort

Bakkie Kroost Nieuwland: Stress in het gezien (foto)
8:30 Watersteeg

Deze 'Bakkie Kroost' themabijeenkomst gaat over: Stress in je gezin? Marin Duram is werkzaam als coördinator bij Samen Oplopen, onderdeel van St. Present. Die stichting verbindt vrijwilligers aan gezinnen die veel stress ervaren. Stress doordat gezinnen in een nieuw land wonen, weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn of andere factoren die zorgen geven. De vrijwilligers leveren steun, zorg en begeleiding in het gezin. Bakkie kroost is een gastvrije en gezellige plek voor (aanstaande) papa's en mama's en hun jonge kids. Ook grootouders zijn welkom iedere woensdagochtend.

Wandelend Ontspannen
10:00-11:30 Schothorsterlaan 21

De Mind-Walk om te ontspannen en op te laden. Iedereen kan meedoen, start bij bij het Groene huis, de kosten zijn 6 euro. Meer informatie: www.mind-walkamersfoort.nl.

Wandeling Op vakantie in Amersfoort
15:00 Stationsplein 41

In 1900 was Amersfoort een echte vakantieplaats met veel uitspanningen, pensions en hotels. De mensen kwamen voor de rust, de natuur en de oude stad. Deze 9 kilometer lange wandeltocht toont het verhaal van de vakantieganger uit die tijd. De tocht wordt onderbroken voor een vegetarisch driegangendiner. Opgeven via ahontspannu@gmail.com (24 euro), meer informatie op www.ahontspan.nu.

Lezing: vrij, kritisch en zelfstandig denken (foto)
20:00 Westsingel 30

Vrijheidslezing van Loge Jacob van Campen met spreker Damiaan Denys (Hoogleraar UvA). Hoe gaan we om met ons brein dat aan incidenten prioriteit geeft. Incidenten waar (sociale) media op inspelen en die daarmee angstgevoelens oproepen en het politieke debat bepalen. Hoe koester ik: vrij, kritisch en zelfstandig denken. Aanmelden (15 euro) via vrijheidslezing@gmail.com. Meer op www.damiaandenys.com en www.logejacobvancampen.nl.

Lezing Centro Hispano Americano
20:00 Heiligenbergerweg 64

Spreker is de heer Luís Tejero González, cultureel adviseur aan de Ambassade van Spanje. Hij maakt bezoekers deelgenoot van enkele resultaten van zijn onderzoek over het werk van Jeroen Bosch. Met name de Tuin der Lusten speelt een belangrijke rol in zijn lezing. Entree bedraagt 7 euro. Meer informatie: www.amersfoortlatino.nl.

22 februari 2020

Amersfoort

Cursus 'Leren Programmeren' voor jongeren
9:30 Computerweg 20A

Door De Jonge Onderzoekers Amersfoort wordt een workshop Leren Programmeren in Python gegeven voor jongeren tussen 11 en 18 jaar die nog weinig of niets hiervan weten. Onderwerpen als 'hoe werkt een computer/CPU' en 'Wat is programmeren?' komen aan bod met diverse programmeertalen en hun voor- en nadelen. Inschrijven via www.djoamersfoort.nl/workshop.

Inloopconcerten Amersfoortse koren (foto)
13:00 Leusderweg 110

Scholen in de Kunst/Platform Amateurkunst Amersfoort houdt in samenwerking met de Amersfoortse koren een serie van drie gratis inloopconcerten op de zaterdagmiddag in februari: 8, 15 en 22 februari. Iedereen kan komen luisteren en kennis maken met 25 koren. De inloopconcerten zijn gratis te beluisteren. Elk koor treedt een half uur op. Voor iemand die op zoek is naar een koor om zich bij aan te sluiten, een mooie manier om kennis te maken met in totaal 25 Amersfoortse koren.

23 februari 2020

Amersfoort

Soulboat 30-plus dansfeest
15:00-20:00 Kleine Koppel 17

Dansen, eten en drinken voor 30-plussers: dat is Soulboat. Iedere laatste zondag van de maand draait de Soulboat-dj dansmuziek vanaf de jaren zeventig tot de huidige top-40 op de Partyboot. Een buffet zit inbegrepen in de entreeprijs. Voorverkoop (10 euro) via www.soulboat.nl, aan de deur 15 euro.

Beethoven in Muziek op de Berg
16:00 Doctor Abraham Kuyperlaan 2

Beethoven: Liederencyclus 'An die ferne Geliebte' door bariton Joep van Geffen en C.W. van Vliet op piano. In de Bergkerk, vrije toegang.

24 februari 2020

Amersfoort

Lezing: Dwalen door het Dodenboek (foto)
20:00 Schuilenburgerweg 2

Petra Hogeboom, assistent-conservator Rijksmuseum van Oudheden Leiden geeft en lezing in de Brugkerk. Eén van de bekendste typen teksten uit het oude Egypte is misschien wel het dodenboek. Deze papyri bevatten talloze spreuken die ervoor moesten zorgen dat de overledene zonder al te veel problemen het hiernamaals zou kunnen bereiken. De tekst, met de bijbehorende afbeeldingen, tonen de vele uitdagingen en gevaren die men op de tocht naar het leven na de dood kon tegenkomen.

26 februari 2020

Amersfoort

De Droomsteen
15:00 Griendwerkerstraat 52

Poppentheater Jodokus speelt in de krokusvakantie (op 26 en 27 februari) het sprookje 'De Droomsteen'. Het verhaal gaat over een mysterieuze steen die de mooiste dromen schenkt. Maar wat als de steen gestolen wordt? Voor kinderen vanaf 4 jaar op De Poppenzolder. Prijs 4,50 en 5,50 euro (volwassenen). Reserveren (noodzakelijk) www.theaterjodokus.nl of tel 06-57680436.

Ecstatic Dance met dj Iradi
19:15-22:00 Eemlaan 100

Ecstatic Dance is een vrije dansvorm overgewaaid uit Hawaii en via California naar Nederland gekomen. Vrij dansen tijdens een tweeënhalf uur durende dj-set. Een vorm van extase zonder gebruik van alcohol of drugs. Tijdens de dansavond wordt niet gepraat. Iedere woensdagavond in de oneven week bij Zandfoort aan de Eem. Entree 15 euro, aanmelden gewenst, via info@ecstaticdanceamersfoort.nl.

27 februari 2020

Hoogland

Digitaal Hulpplein (foto)
10:00 Engweg 7

Zie 20 februari.

Amersfoort

Themabijeenkomst: Mentale Veerkracht
19:00 Oude Fabriekstraat 20

Iedere maand organiseert StadsLAB033 een Practicum. In samenwerking met Stichting Existeer deze keer een bijeenkomt om een oplossing te vinden tegen werkstress. Meer op www.stadslab033.nl.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie