Erika bezoekt kind in Bosnie
Erika bezoekt kind in Bosnie 2bchild

Kind, ik zie je

13 februari 2020 om 21:15 Mensen Deel je nieuws

'Kind, ik zie je' heet de verhalenbundel van Erika van Schooten een bewoner uit Amersfoort Noord. Erika schrijft sinds 2006 over alles wat ze beleefd tijdens het bezoeken van arme kinderen en hun gezinnen in Bosnië. Erika is sinds 2004 gastgezin geweest voor Pax Kinderhulp in Amersfoort. Erika vertelt dat dit een hele bijzondere ervaring was, later blijkt dat dit grote rol in haar leven gaat spelen.

Soms schrijft ze om herinneringen vast te houden, soms juist om ze los te laten. Het schrijfcafé Amersfoort, gaf haar de inspiratie om de verhalen in korte teksten en gedichten neer te zetten.

Ze vertelt dat er een verlangen is ontstaan om de kinderen in Bosnië op te gaan zoeken en de mensen en het land beter te leren kennen. Er volgen vele interessante ontmoetingen met verschillende mensen uit diverse bevolkingsgroepen.

Sinds een paar jaar is ze actief met een aantal vrijwilligers die ook jarenlang gastgezin zijn geweest met 'stichting 2Bchild'. De stichting is een organisatie die kleinschalige hulp biedt aan Bosnische kinderen en het gezin. 2Bchild helpt kinderen op weg door het faciliteren van opleiding, lunchpakket, of schoolboeken. Maar ook de eerste levensbehoeften, zoals boodschappen. 2Bchild heeft ook contact met verschillende scholen en een weeshuis waar zij speel en sportmogelijkheden hebben mogelijk gemaakt.

Het boek “Kind, ik zie je” is een bundel met verhalen en gedichten van al haar belevenissen in Bosnië en zijn prachtig geïllustreerd door Babette Tasseron.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs! Op zaterdag 7 maart van 14.30 – 16.30 uur bij Kade Café, in Amersfoort. Erika kan uren vertellen over haar ervaringen. Je kunt haar persoonlijk ontmoeten en de bundel 'Kind, ik zie je' inzien en een bestelling doen, eventueel door Erika van Schooten persoonlijk gesigneerd. Op deze dag kost het boek 17,50 euro en met de aanschaf steun je de Bosnische kinderen.

Alvast een bestelling doen? Mail dan even info@2bchild.nl dan ligt jouw bundel klaar bij Kade café!


 


 


 


 


 


 


 


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie