Johannes Passion door Dutch Baroque in Amersfoort

13 februari 2020 om 10:49 Muziek Deel je nieuws

Dutch Baroque voert in 14 maart Bachs Johannes Passion uit in Amersfoort. In Bachs tijd had nog niemand passiemuziek geschreven met zo’n lengte, heftigheid en muzikale en psychologische diepgang. Het was letterlijk ‘ongehoorde’ muziek. Onder leiding van barokspecialist Gerard de Wit wordt dit baanbrekende werk uitgevoerd in de Joriskerk in Amersfoort.

Dirigent en organist Gerard de Wit over de Johannes Passion: “Dit is cultureel erfgoed voor iedereen, jong en oud. De glorie en hevigheid van dit werk voert je vanaf de eerste klanken direct mee in het verhaal. Het kan het publiek zomaar overkomen: een getroffen, maar ook getroost hart en kippenvel op de armen. Na de wonderbaarlijke klanken van ‘Ach Herr, laß dein lieb Engelein’, zal niemand onbewogen de kerk verlaten.” 
Het orkest met oude 18e-eeuwse instrumenten, een dynamisch en transparant koor, de beste jonge solisten en de ambiance van de historische gebouwen zorgen – onder leiding van een zeer gedreven dirigent en specialist in de oude muziek - voor vier onvergetelijke uitvoeringen.

Uitvoerenden Johannes Passion
Aan de concerten werken mee: Enide Lebrocquy (sopraan), David van Laar (countertenor), Adriaan De Koster (tenor), Andrew Hopper (bas) en Joris van Baar (bas), Dutch Baroque Orchestra, Dutch Baroque Vocal Consort en de Dutch Baroque Junior Singers onder leiding van Gerard de Wit.

Datum en kaartverkoop
14 maart 2020, 19:30 uur   
Joriskerk, Amersfoort                     
(inleiding Govert-Jan Bach)
De kaartverkoop loopt via de website: www.dutchbaroque.nl.
De prijzen: inleiding en kinderen < 12 jaar gratis | < 25 jaar € 15 | volwassenen € 37

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie