Afbeelding
Vrijmetselaarsloge Loge Jacob van Campen

Lezing Damiaan Denys over vrij, kritisch en zelfstandig denken

12 februari 2020 om 14:16 Activiteiten

AMERSFOORT De Vrijmetselaarsloge Loge Jacob van Campen houdt haar jaarlijkse vrijheidslezing onder de titel: Vrij, kritisch en zelfstandig denken op vrijdag 21 februari. Een lezing die wordt verzorgd door Damiaan Denys, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.

Vrijmetselaarsloge Loge Jacob van Campen is naar eigen zeggen verheugd dat zij hoogleraar Denys bereid vonden om een avond zijn kennis rondom deze vragen met geïnteresseerden te delen

Denys was in 2015 te gast bij Zomergasten van de VPRO, schreef en speelde een monoloog over angst en is wetenschapscolumnist voor het Parool. Hij denkt vanuit de filosofie, psychiatrie en neurowetenschap na over angst, vrije wil, normaliteit, het leven en de dood. Hij heeft onderzoek gedaan naar angst-cultuur. Daarbij gaat het over vragen als, wat betekent angst en wat is de betekenis ervan? Want waarom is er in Europa zoveel angst voor genetisch gemodificeerd voedsel terwijl het in de Verenigde Staten geen enkel probleem is? Of hoe bepalen 'incidenten' de (sociale) media-aandacht die vervolgens politieke aandacht krijgen en daarna nieuwe wet- en regelgeving?

De bijeenkomst vindt plaats in de Johanneskerk, Westsingel 30 in Amersfoort en is voor iedereen toegankelijk. De lezing begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 15 euro, een zitplaats reserveren kan via vrijheidslezing@gmail.com.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie