Afbeelding
Harry van 't Veld

Gemeente gaat hardloopevenementen extra stimuleren

12 februari 2020 om 10:54 Overig

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort wil hardlopen en hardloopevenementen in de regio promoten en heeft daarvoor 25.500 euro beschikbaar in de jaren 2020, 2021, 2022 (maximaal 8.500 euro per jaar).

Naast de 'laagdrempelige beweegactiviteit in de openbare ruimte' promoten wil de gemeente met het geld 'structuur aanbrengen in hardloopevenementen in kengetalregio 033 om zo de loopsport zichtbaarder en aantrekkelijker te maken voor inwoners van de gemeente.'

Met deze regeling hoopt de gemeente loopevenementen onderling beter af te stemmen. Daarvoor moet een kalender komen met alle loopevenementen van het gebied met kengetal 033, waaronder ook de fun-evenementen zonder tijdsregistratie. De gemeente hoopt daarnaast dat de subsidie kan bijdragen aan een klassement waarbij iedere loper punten kan krijgen voor de prestatie, zowel recreanten als de meer prestatiegerichte sporters. Prijzen moeten op het jaarlijkse sportgala worden uitgereikt.

Ook kan de subsidie gebruikt worden voor promotie en publiciteit van de regionale loopevenementen, het opzetten en onderhouden van een vrijwilligerspool die ingezet kan worden bij verschillende loopevenementen en inspanningen om de activiteiten voor de loopevenementen met niet-gemeentelijke middelen voort te zetten na de subsidieperiode.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie