Gedurfde bewerking van Shakespeare’s ‘Othello’ te zien in Flint

12 februari 2020 om 09:51 Podiumkunsten Deel je nieuws

Op dinsdag 25 februari is Het Nationale Theater te zien in Flint met een voorstelling van regisseur Daria Bukvic en schijfster Esther Duysker. De Shakespeareklassieker ‘Othello’ wordt hierin vanuit een ander perspectief bekeken.

In Nederland wordt deze klassieker vaak gebracht als een liefdestragedie over wraak en jaloezie, maar Bukvic´ vraagt zich af: Waarom maakte Shakespeare van Othello bewust een zwarte man? Hoe gaat een witte wereld om met zijn succes? En wat betekent het om de enige zwarte man in een witte wereld te zijn? Generaal Othello benoemt Cassio tot zijn luitenant en passeert daarmee zijn trouwe rechterhand Jago. Jago’s wraak is vernietigend. Hij doet Othello geloven dat zijn kersverse echtgenote Desdemona hem ontrouw is; een schaakzet met grote gevolgen.


Met een topcast aangevoerd door Werner Kolf als Othello en Rick Paul van Mulligen als Jago (de rol waarvoor hij werd genomineerd voor de toneelprijs voor de beste mannelijke bijrol). Met Charlie Chan Dagelet, Claire Hordijk, Melody Klaver, Jord Knotter, Mark Lindeman en Martijn Nieuwerf. Bukvic werd in 2018 voor haar gedurfde bewerking van Shakespeareklassieker beloond met enthousiaste recensies, nominaties en uitverkochte zalen.

Kaarten
Kaarten voor ‘Othello’ zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4229 229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie