Lotte Boom: „Met mijn opleiding kun je veel kanten op en je bent vrijwel zeker van een baan.
Lotte Boom: „Met mijn opleiding kun je veel kanten op en je bent vrijwel zeker van een baan." Elise Boom
Advertorial

Campus Amersfoort: ruimte voor avontuur en je kunt zijn wie je bent

12 februari 2020 om 08:12 Zakelijk

AMERSFOORT Innovatie en durven experimenteren, want bij ons is ruimte voor avontuur, stelt Eric Holtman, directeur van Campus Amersfoort, van ROC Midden Nederland. Daar zijn Lotte Boom, Marelie Wobben en Ward Besseling het roerend mee eens. Vooral het samenspel tussen praktijk en theorie, de persoonlijke aandacht en de begeleiding spreekt de drie studenten aan. „Wat je tijdens de stage leert, neem je weer mee naar school en omgekeerd", klinkt het eensgezind.

Lotte Boom (19), studente Bouw college, loopt nu stage bij een grote bouwonderneming. Tijdens zo'n periode leer je het meest, vindt ze, want dan breng je de theorie in praktijk. „Met mijn opleiding kun je veel kanten op en je bent vrijwel zeker van een baan." Voor Lotte was de keuze voor deze studierichting niet zo moeilijk, want ze vindt wiskunde leuk en het rekenwerk komt niet alleen tijdens haar studie, maar ook tijdens de praktijkopdrachten veelvuldig aan bod.

TECH COLLEGE „Hoewel mijn studierichting al vroeg vaststond, is het voor veel jongens en meisjes lastig om te beslissen welke studie je wilt volgen", stelt Lotte. „Als ambassadeur vertel ik bijvoorbeeld op middelbare scholen over de talrijke mogelijkheden en de veelzijdigheid van de campus en het Tech college. Tegelijk probeer ik een vraagbaak te zijn voor nieuwe leerlingen. Daarbij maak ik het niet mooier dan het is, want voor alles wil ik een eerlijk beeld schetsen."

Persoonlijke aandacht vindt Lotte een van de sterkste punten van de Campus Amersfoort. Ward Besseling (21) sluit zich daar bij aan. Hij volgt een opleiding aan het Media ICT & Design college en heeft, net als Lotte, de ambitie om na het afronden van zijn MBO-opleiding door te stromen naar het HBO. „Werken met computers heeft altijd al mijn belangstelling gehad, maar ik ambieer een managementfunctie. Bovendien kan ik moeilijk de hele dag stilzitten", voegt hij daar lachend aan toe.

VIJFTIG CAMPUSAMBASSADEURS Als je betrokken bent en je echt wilt inzetten, vind je bij de docenten en de directie altijd gehoor, heeft hij ervaren. „Studenten kunnen invloed uitoefenen. Met je ideeën wordt echt iets gedaan. Dat gebeurde bijvoorbeeld toen we suggesties deden over de manier waarop voorlichting werd gegeven." Ward is ook enthousiast over de activiteiten die buiten het lesprogramma worden georganiseerd. Zo heeft hij onlangs deelgenomen aan een debatwedstrijd.

EXPERIMENTEREN „Vernieuwing en betrokkenheid vinden we belangrijk", zegt Loes Cuppen van het Campus Innovatieteam. „En we durven te experimenteren, bijvoorbeeld met virtual reality. Ook hebben we een Campus Connect Centre gevormd waardoor bedrijven en maatschappelijke organisaties één aanspreekpunt hebben."

Net als Lotte is Marelie Wobben (20) een van de ruim vijftig studentambassadeurs van de campus. Zelf noemt zij dat een logisch vervolg op haar eerdere activiteiten. „Op de middelbare school was ik klassenvertegenwoordiger en ik wilde naast mijn studie graag iets extra's doen. Toen ik werd benaderd om promotie te maken voor de campus heb ik direct 'ja' gezegd."

Marelie zit nu in haar tweede stageperiode van haar opleiding Human Technoloy. Haar studie richt zich op de ontwikkeling van producten die zijn bedoeld voor de gebruiker. „Dat is tastbaar en concreet. Aan de ene kant ben je bezig met de techniek, terwijl je aan de andere kant ook met mensen werkt. Zo heb ik mij tijdens mijn stage op een universiteit bezig gehouden met het gebruiksvriendelijker maken van de website."

SFEER EN BEGELEIDING Vraag aan de twee ambassadeurs wat zij zo aantrekkelijk vinden aan het Tech college en zonder aarzelen noemen zij de prettige sfeer op de school. „Er zijn bijvoorbeeld sportdagen en een campus party. Bovendien mag je hier zijn wie je bent", geven ze aan. Op Campus Amersfoort kunnen de studenten hun eigen opleiding vormgeven. Dat betekent bijvoorbeeld dat ze zelf bepalen wat ze moeten doen om een project af te ronden. Dit kan onder begeleiding van een coach, zelfstandig in een praktijklokaal of samen met een klasgenoot. Wie hard werkt kan de opleiding sneller afronden, maar je kunt er ook langer over doen als dat nodig is.

Over de begeleiding van de studenten zijn Lotte, Marelie en Ward erg te spreken. „Je krijgt hier volop ruimte om je, zoals met projecten, te ontplooien en zelfstandig te werken, maar je wordt zeker niet aan je lot overgelaten."

Als je op een aantrekkelijke manier een gedegen opleiding wilt volgen die een stevige basis biedt voor een HBO-studie of voor een baan die aansluit bij je studierichting, ben je op Campus Amersfoort aan het juiste adres, vinden ze alledrie.

Open avonden en doemiddagen

Op de campus van ROC Midden Nederland in Amersfoort werken studenten van verschillende opleidingen met elkaar samen. Ook bestaat er nauwe samenwerking met bedrijven. Zo sluit het onderwijs aan op de wensen van de ondernemingen, zijn er steeds voldoende stageplaatsen en volop mogelijkheden voor interessante excursies.

Als je de stages en de opleiding met succes hebt afgerond dan ben je nagenoeg zeker van een baan. Heb je niveau 4 gedaan? Dan kun je ook doorstromen naar het HBO.

Wil je, net als Lotte, Marelie en Ward een opleiding volgen bij Campus Amersfoort en wil je meer weten over de locaties en de mogelijkheden, wil je de sfeer proeven en kennismaken met docenten en studenten? Kom dan naar de open avond op woensdag 19 februari of één van de doemiddagen.

Aanmelden kan via deze website

Marelie Wobben, een van de ruim vijftig ambassadeurs van de campus.
Ward Besseling: ,,Werken met computers heeft altijd al mijn belangstelling gehad.''
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie