Omdenken tijdens Praktijktafel

11 februari 2020 om 13:21 Evenementen Deel je nieuws

Niet denken in problemen of meteen roepen ‘Ja, maar…’, maar juist denken ‘Ja, en.’ Wat kan wel en waar zie je kansen? Tijdens de Praktijktafel op 3 februari volgen 60 werkgevers, wethouders en beleidsmedewerkers samen met accountmanagers van het WSP een clinic Omdenken. WSP regio Amersfoort organiseert de Praktijktafel bij de Rijkdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort als onderdeel van de campagne ‘Werkgevers met een groot hart. WSP – Werkt voor iedereen’.

RCE is één van de ambassadeurs van deze campagne. De Amersfoortse wethouder Cees van Eijk opent de bijeenkomst. Hij roept de werkgevers op creatief mee te denken en juist in de huidige krappe arbeidsmarkt mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven.

Verhalen uit de Praktijk

Het RCE heeft 9 medewerkers vanuit de Doelgroep Banenafspraak in dienst. Eén van hen, Jorn, deelt zijn verhaal en vertelt erg blij te zijn met RCE als werkgever. Hij voelt zich altijd volledig onderdeel van het team: “De aandacht die hier is voor het sociale deel is erg fijn. De toegankelijkheid met uitjes is nooit een punt geweest. Hier kon ik altijd aan mee doen.”

Jolanda de Vries, HR-adviseur bij Lyvore, vertelt als ambassadeur meer over haar samenwerking met het WSP. Juist in deze arbeidsmarkt kunnen zij moeilijk verpleegkundigen vinden. “We hadden creatieve ideeën nodig en hebben de functie woonmedewerker een belangrijkere rol gegeven. We hebben samen met het WSP open dagen gehouden op onze locaties en hiermee binnen 2 maanden al onze 60 vacatures vervuld.”

Clinic Omdenken

Na de ervaringsverhalen is het tijd voor de clinic. Trainers Pepijn en Dion van Omdenken zetten de bezoekers tijdens een inspirerende en interactieve clinic aan het denken. Ze leggen het publiek op humoristische wijze dilemma’s voor. In groepjes probeert iedereen de kansen te ontdekken om zo te leren Omdenken.

Direct na de clinic praten we in groepjes na hoe het Omdenken op het gebied van werk en personeel direct in de praktijk toegepast kan worden. De beste ideeën worden daarna voor de hele groep gedeeld. Beleidsmedewerker Alwin vertelt: “Wat ons opvalt is hoe snel je tot mogelijkheden kunt komen. Door even iets breder te kijken en te sparren met elkaar, kom je op ideeën zoals binnen je bedrijf de kinderopvang regelen, tijden flexibeler maken. Dus ja, geslaagd wat ons betreft.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie