Spel Zet een STIP in handige bewaardoos
Spel Zet een STIP in handige bewaardoos A. van den Berg-Koopman

Amersfoortse ondernemers brengen managementspel uit

11 februari 2020 om 11:53 Zakelijk Deel je nieuws


Zet een STIP: uniek spel om samen als team een doel te bepalen
Verandercoach Marjoleine van Nielen en interim professional Anthea van den Berg-Koopman hebben een spel uitgebracht met de titel: “Zet een STIP, neem een STAP”. De ondertitel is “Van denken naar doen”, en dat is waar Marjoleine en Anthea heilig in geloven. Het stellen van een doel werkt motiverend en verhelderend. Als je geen doel stelt, kom je niet effectief in beweging. Dit spel helpt je als team een stip te zetten, en daarmee een eerste stap.  Het spel bestaat uit een reeks opdrachten en vragen die zorgen dat je het doel waar je als team de schouders onder zet goed overdenkt. De opzet is om in 4 etappes te komen tot een heldere formulering van de richting die je samen kiest. Het spel is te bestellen via www.zeteenstip.com

Zowel Marjoleine als Anthea komen door hun werk in veel verschillende bedrijven. Marjoleine: “Iedereen heeft behoefte aan helderheid. Waar gaan we naar toe met z’n allen?” Anthea vult aan: “Het bijzondere is dat als je dan doorvraagt, het blijkt dat iedereen daar een andere voorstelling van heeft. En dat betekent eigenlijk dat je langs elkaar heen aan het werken bent”. 

Situatie, Toekomst, Ideeën, Punt

STIP is een afkorting. Met elke letter zet je een stap richting de veelbesproken stip op de horizon. S staat voor Situatie. Het richt zich op het in kaart brengen van gegevens over het hier-en-nu. T is de Toekomst. Het gaat over het ontdekken welke gewenste toekomst het team nastreeft. I zijn de Ideeën. Hiermee overbruggen we de kloof tussen de (huidige) Situatie en (gewenste) Toekomst. P is de Punt. Dit is het eindpunt waar je naar streeft en vormt een compacte, heldere beschrijving van de missie die je voor ogen hebt. “Zo’n missie verheldert, verbroedert en verbindt. Als iedereen in een organisatie dit Punt kent, dan staan de neuzen genoeg dezelfde kant op om in beweging te komen”, vertelt Marjoleine.

Workshop om als facilitator aan de slag te gaan

“Door de heldere gebruiksaanwijzing is het spel makkelijk te spelen, maar mocht je toch wat meer handvaten hebben, dan geven we elke maand een workshop”, zegt Anthea. “In een ochtend vertellen we je de ins en outs, leren we om te gaan met bijvoorbeeld groepsdynamica en weerstand.”

Praktische gegevens

Het spel bevat 20 speelkaarten. Het spel kost €24,95 en is te bestellen via www.zeteenstip.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie