Afbeelding
BDUmedia

Storm Ciara zorgt in Amersfoort voor problemen; 'ga niet de weg op'

9 februari 2020 om 14:40 Overig

AMERSFOORT Code oranje is aangekondigd en de storm Ciara zorgt in Amersfoort ook voor problemen. De brandweer moest zondag al meerdere keren uitrukken, de dierentuin bleef gesloten, een weg werd (tijdelijk) afgesloten en bomen waaiden om. Daarnaast waarschuwt de ANWB automobilisten niet de weg op te gaan.

door Jeroen van der Veer

,,Ga niet de weg op als dat niet strikt noodzakelijk is", meldt de ANWB op social-media. ,,We krijgen veel meldingen over afgewaaide takken en omgevallen bomen. Het hoogtepunt van de storm is vanavond tussen 18.00 en 00.00 uur. Rijden met een aanhanger of (lege) vrachtwagen is vanzelfsprekend uit den boze."

DIERENTUIN Doordat de KNMI code oranje had afgegeven, besloot de dierentuin zaterdag al om deze zondag niet open te gaan. Voor de dieren wordt extra goed gezorgd, laat Dierentuin Amersfoort weten. 

HOGEWEG AFGESLOTEN Een van de eerste klussen voor de brandweer was vanmorgen op de Jullietstraat. Daar waaide een boom op een geparkeerde auto. Op de Hogeweg heeft storm Ciara ervoor gezorgd dat de weg tijdelijk dicht moest. Omstreeks 14.15 uur kwam er isolatiemateriaal van de bouwplaats op de naastgelegen weg. Het is onbekend hoe lang de weg gesloten blijft.

Tegelijkertijd moest de brandweer naar een woning aan de Baak van Vlissingen. Daar zouden mogelijk zonnepanelen op het dak los liggen door de storm. 

Bij rotonde 7 in Vathorst moest de brandweer naar een bouwplaats. Net als bij de Hogeweg raakte ook hier bouwmateriaal los. Datzelfde gebeurde bij een tankstation in Hoogland (Bunschoterweg), waar een deel van het dak los kwam te liggen. De brandweer heeft uiteindelijk de plaat verwijderd.

OMGEWAAIDE BALLENVANGER Voetbalvereniging VVZA heeft ook flink last van de wind. Op het hoofdveld is achter één van de doelen de ballenvanger omgewaaid en in de bosjes terecht gekomen. 

TANKSPUIT De brandweer in Amersfoort laat om 17.30 uur weten dat ook de tankspuit de weg op gaat om diverse incidenten voor de burgers uit Amersfoort op te lossen. Daarnaast schakelen de eenheden wegens de drukte over op andere alarmeringen. ,,De kleinere meldingen die door burgers worden gemeld, komen dan bij ons binnen op een speciale app op onze tablets in de auto. Zogenaamde P1 meldingen komen via de normale weg bij ons binnen op de piepers."

OCHTENDSPITS Door de stormschade die al is ontstaan en ook in de komende uren nog zal ontstaan moet rekening gehouden worden met een zware maandagochtendspits. Bomen kunnen omwaaien en op het spoor terecht komen. Dit leidt vaak tot dermate veel schade dat het aannemelijk is dat er maandagochtend verstoringen zullen zijn in de dienstregeling. 

* Dit artikel wordt bijgewerkt als er nieuwe gebeurtenissen zijn.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie