Foto uit archief.
Foto uit archief. Ronald Kersten

Doelpuntenregen in handbalderby

9 februari 2020 om 09:42 Overig

SOEST Met de storm op komst regende het zaterdag doelpunten in Sporthal Beukendal te Soest. Het duel tussen de provinciegenoten Yourlease/HV Eemland en de Nieuwegein Houten Combinatie leverde maar liefst 74 doelpunten op, netjes verdeeld over beide ploegen waardoor er een 37-37 eindstand op het scorebord kwam te staan.

Het op een degradatieplek verkerende combiteam pakte hiermee verrassend een puntje van de nummer vijf op de ranglijst en steeg daardoor van plek 13 naar plek 12 op de ranglijst. Na een gelijkopgaande eerste helft namen de gasten kort voor de rust een voorsprong van drie punten, 17-20. Kort na de hervatting leken de mannen van trainer/coach Mohsen Daghir de wedstrijd zelfs op slot te gooien, 20-25.

Maar de thuisploeg dacht daar anders over, met een uitstekende teamspirit werd de achtervolging ingezet en met succes. Met name de 19-jarige Jeffrey van Gulik was hier mede verantwoordelijk voor, met een viertal treffers binnen no-time bracht hij zijn ploeg langszij, 33-32.

In een enerverende slotfase kon de wedstrijd beide kanten op kantelen maar kwam er uiteindelijk geen winnaar: 37-37.

Scores Yourlease/HV Eemland: Jeffrey van Gulik 10, Tim Zwart 8,  Johnny van Gulik 8, Domeniko Weenink 7,  Guido Werensteijn 2, Jamie Tesselaar 1 en Steven van de Hoef 1.