Afbeelding
Jeroen van der Veer

Politie toont beelden van pinpasdief met 'opvallend loopje'

8 februari 2020 om 11:37 Misdaad

AMERSFOORT Met creditcards en bankpas die gestolen zijn bij een insluiping in Brummen, werd vervolgens in Amersfoort gepind. Van het pinnen bij de geldautomaat deelde de politie beelden in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Op woensdag 30 oktober was een 69-jarige man samen met zijn vrouw aan het werk in een atelier op zijn erf in de buurt van zijn boerderij in Brummen. Toen hij in huis wat ging drinken, merkte hij dat de tussendeuren open stonden. Dit is ongebruikelijk en daarom controleerde hij of er wat gestolen is uit huis. Dit leek in eerste instantie niet het geval. In de dagen die daar op volgen, ontdekte de man dat zowel zijn creditcard als pinpas waren verdwenen, samen met de pincodes van de passen. Toen hij zijn rekeningen controleerde, zag hij dat er meerdere transacties met de passen zijn geweest. Er was in totaal bijna 1.500 euro afgeschreven.

NIEUWLAND Eén van deze pintransacties vond plaats bij een geldautomaat aan de Zonnewijzer in Amersfoort. Een man met een opvallend loopje pinde daar in de nacht van 30 op 31 oktober met de pas van het slachtoffer. 

De man heeft een licht getinte huidskleur, normaal postuur, donkere snor (of mogelijk baard). Hij droeg een blauwe jas met capuchon, sluitkoordjes en brede zwarte rits, donkere broek met vale vlekken, donkere schoenen, een zonnebril en donkere handschoenen met een tekst op de rug van de hand.

KANTELENDE LINKERVOET De man die pinde, heeft een kenmerkend loopje. Wanneer hij zijn linkervoet neerzet, kantelt deze naar binnen. Hij zwabbert daarbij een beetje met zijn linkervoet.

Wie de omschrijving van deze opvallende beweging herktne, wordt gevraagd contact op te nemen via het digitale tipformulier of tel. 0900-8844.

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie