Afbeelding
Jeroen van der Veer

Politie zoekt getuigen van straatroof op Meerkoetpad

8 februari 2020 om 08:36 Misdaad

AMERSFOORT Een 15-jarige jongen uit Amersfoort werd begin dit jaar op het Meerkoetpad in Amersfoort gedreigd met een steekwapen en gedwongen zijn rugtas af te geven. De politie reconstrueerde de overval in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Op dinsdagavond 7 januari rond 18.00 uur fietste een 15-jarige jongen uit Amersfoort vanaf de Liendertseweg in Amersfoort het Meerkoetpad op. Hij fietste over het voetpad langs het water in de richting van de Hogeweg. Ter hoogte van sporthal Midland zag hij dat er twee jongens, de één duidelijk een stuk groter en breder dan de ander, op het voetpad stonden.

RICHTING LAGEWEG Toen hij dichterbij kwam, zag hij dat zij zo op het voetpad gingen staan dat ze hem de weg blokkeren. Hij probeerde toch om de twee heen te fietsen, maar dat lukte niet en zij hielden hem tegen. De grote jongen had een steekwapen in zijn handen, dreigde de Amersfoorter iets aan te doen en eiste zijn rugzak. Het slachtoffer stond zijn rugzak af, ging er vervolgens hard op zijn fiets vandoor in de richting van de Lageweg en reed die op. Hij zag dat de twee straatrovers er rennend met zijn rugzak vandoor gingen, langs het water in de richting van de Hogeweg. Het hevig geschrokken slachtoffer fietste hard naar huis, waar de politie werd gebeld.

Eén dader is een grotere jonge man met een getinte huidskleur, breed postuur, rond de 1,90 meter lang, donker halflang haar, redelijk zwarte stem en was gekleed in geheel donkere kleding, jas met capuchon en donkere handschoenen.

De tweede dader is een jonge man rond de 15-16 jaar met een lichte huidskleur, smal postuur, ongeveer 1,75 meter lang, heeft een bril en droeg donkere kleding een jas met capuchon en donkere handschoenen.

Tips zijn welkom via tel. 0900-8844 en 0800-7000 (anoniem), of via het digitale tipformulier

Afbeelding
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie