De Broedplaats is een bijeenkomst in het Groene Huis voor alle inwoners om elkaar te ontmoeten en samen te broeden op ideeën voor de regio.
De Broedplaats is een bijeenkomst in het Groene Huis voor alle inwoners om elkaar te ontmoeten en samen te broeden op ideeën voor de regio. Jessica de Ruijter

Wat kun je dit weekend allemaal doen in de stad?

12 februari 2020 om 18:24 Activiteiten

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

13 februari 2020

Hoogland

Digitaal Hulpplein
10:00 Engweg 7

Wie vragen heeft op digitaal gebied kan in Dorpshuis de Neng terecht voor gratis hulp en advies.

Amersfoort

Parkinson Café
15:00-17:00 Barchman Wuytierslaan 202

Het Parkinsoncafé is een laagdrempelige ontmoetingsplek in de Kabouterhut voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun partners, familieleden en mantelzorgers. De heer Oerlemans, neuroloog van het Meander MC, komt spreken over over pijn en pijnbestrijding, zijn specialisme. Bijdrage voor koffie en thee is 3 euro (graag contant). Bezoekers hoeven geen lid te zijn van de Parkinson-vereniging.

14 februari 2020

Amersfoort

Wandelend Ontspannen
10:00-11:30 Schothorsterlaan 21

De Mind-Walk Amersfoort is elke vrijdag om te ontspannen en op te laden. Iedereen kan meedoende start is bij het Groene huis en kosten zijn 6 euro per keer. Meer op www.mind-walkamersfoort.nl.

Kinderbiodanza met ouder(s)
16:00 Stradivariusstraat 159

Kinderbiodanza zijn dansspelletjes op allerlei soorten muziek waarin samen vooral veel plezier word beleefd. Iedere les word er gedanst rond een ander thema, bijvoorbeeld winter, circus of indianen. Kosten: 5 euro, info en aanmelden: www.biodanzaforharmony.nl.

Romantiek op grote hoogte (foto)
19:00, 19:30 en 20:15, Krankeledenstraat 30

Een Valentijn dit verrassen kan dit jaar door haar of hem uit te nodigen voor een romantische torenbeklimming in het donker. Een gids neemt hen mee naar de top van de Onze Lieve Vrouwetoren waar ze samen kunnen genieten van het uitzicht over de talloze lichtjes van de binnenstad. Na afloop van de beklimming staat er beneden een glaasje bubbels klaar. Kosten: 10 euro per persoon, reserveren via www.vvvamersfoort.nl.

15 februari 2020

Amersfoort

Wintersnerttocht naar de Arkenheempolder
9:00 Barchman Wuytierslaan 51

Het is (nog steeds) niet echt winter, maar toch heeft André van Keken een wintersnerttocht gepland. Heel veel groen is verdwenen en veel beestjes hebben een schuilplaats gezocht. De natuur trekt zich terug. Ze verzamelen en vertrekken bij het Vlinderhuys, gaan gezamenlijk met auto's richting de Arkemheenpolder en de verwachting is dat ze rond het middaguur weer terug zijn voor een bord snert. Opgave via ajvankeken@kpnmail.nl.

Kijkje achter de Schermen in Flint
10:30 Coninckstraat 60

Altijd al even achter de schermen van een theater willen spieken? Tijdens een rondleiding in Flint worden deuren geopend die normaal voor bezoekers gesloten blijven. Zo kan iedereen even op het toneel kijken (mogelijk inclusief decor), in de kleedkamers, artiestenfoyer en op de rollenzolder. Meer op: flint.nl/programma/seizoen-19-20/kijkje-achter-de-schermen-12plus.

Inloopconcerten Amersfoortse koren (foto)
13:00 Laan naar Emiclaer 1

Scholen in de Kunst/Platform Amateurkunst Amersfoort houdt in samenwerking met de Amersfoortse koren een serie van drie gratis inloopconcerten op de zaterdagmiddag in februari: 8, 15 en 22 februari. Iedereen kan komen luisteren en kennis maken met 25 koren. De inloopconcerten zijn gratis te beluisteren. Elk koor treedt een half uur op. Voor iemand die op zoek is naar een koor om zich bij aan te sluiten, een mooie manier om kennis te maken met in totaal 25 Amersfoortse koren.

Muziek na de Markt in de Lutherse kerk
16:00 Langestraat 61

Concert op orgel en piano door Alexander de Bie In de serie Muziek na de Markt speelt Alexander de Bie voor bezoekers op het prachtige J.H.H. Bätz-orgel en op piano een zeer gevarieerd programma, met muziek van J.S. Bach tot S. Rachmaninoff.

Concert: The Band's Choice
19:30 Leeghwater 1

The Band's Choice is een concert met favoriete liedjes van de vaste huisband van Zangstudio Annemiek Maissan in het Icoontheater. De zangers kozen hier hun favoriete nummer uit, dat ze deze avond zullen laten horen. Behalve de solostukken, zullen er duetten, een trio en meerstemmige koorwerken te horen zijn. Daarbij wordt het publiek meegenomen in een beeldverhaal. Kaartjes (17 euro, jeugd 10 euro) via www.icoontheater.nl.

Rien Donkersloot portretteert Cor Kee (foto)
20:00 Hof 1

Organist Rien Donkersloot laat muziek van Cor Kee horen op de orgels van de Sint-Joriskerk. Hij gebruikt daarbij het Naberorgel en het Metzler/Edskes-koororgel. Donkersloot geeft voorafgaand aan het concert om 19:30 uur een toelichting op het programma. Toegang 10 euro, tot 21 jaar vrije toegang.

16 februari 2020

Amersfoort

De Lieve Vrouw CineSingle
12:00 Lieve Vrouwestraat 13

Maandelijks fimmatinee voor single filmliefhebbers. Vooraf kan samen een kopje koffie gedronken worden en na afloop kan er geluncht en geborreld worden. Little Women van Greta Gerwig draait: het verhaal speelt in de jaren 1860 ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog. Vier zussen worden gevolgd terwijl ze opgroeien onder de hoede van hun moeder. Meer informatie op Facebook: CineSingle Amersfoort.

Concert 'My funny Valentine'
15:00 Utrechtseweg 266

Vrouwenkoor Capricciosa bezingt onder leiding van Hannie Slingerland en met Ineke Opstal (piano) en Alessandra Sordo-Sànchez (viool) de liefde in liederen van oud tot nieuw in liederen van Monteverdi, Badings, Rutter, Whitacre, Shaw, Kruse en Rodgers. Uiteraard ontbreekt ook My Funny Valentine niet.

Concert Vincent van Amsterdam
15:30 Westsingel 47

De historische kapel van de Mannenzaal op de Westsingel is het decor van een klassiek concert van de klassiek accordeonist Vincent van Amsterdam op. Op het programma staan de Goldberg variaties van J.S. Bach. In oktober vorig jaar gaf hij een cd uit met dit werk en deze werd goed ontvangen. Reserveren is gewenst via: info@mannenzaal.nl Meer info op www.mannenzaal.nl.

Kinderkerk bij Kruispunt Vathorst
16:00 Terschellingkade 22

Er is weer een voorstelling in de Kinderkerk: kindertheater Eer en Nan speelt 'Op reis vooruit !' Op een humoristische en hilarische manier gaan ze op ontdekkingstocht met de vragen: 'wat is nu écht belangrijk in het leven?' en 'waar vul je je hart mee?'. Het programma duurt ongeveer 45 minuten en de toegang is gratis.

Meezingavond Kwestie van Geduld
20:00 Oude Fabriekstraat 20

Plat zènge met de Jankfabriek: een week voordat de Vastelaovend losbarst in het zuiden van het land, organiseert de Jankfabriek een meezingavond met enkel Limburgse liedjes. Op een steenworp afstand van de Limburgsestraat in Amersfoort, komt een repertoire aan oude volksnummers van onder meer Frits Rademacher Jo Erens voorbij, tot nieuwe klassiekers als Nao 't Zuuje. Meer op www.dejankfabriek.nl.

19 februari 2020

Amersfoort

Proefles buikdansen voor vrouwen (foto)
19:30-20:30 Ariaweg 115

Vanaf maart start Gunesh een nieuwe reeks buikdanslessen op dinsdag- en woensdagavonden voor vrouwen van alle leeftijden in de spiegelzaal van ABC school. Een gratis proefles volgen kan deze avond. Meer informatie en opgave: www.buikdanslesamersfoort.nl.

De Glind

Duurzaam wonen in de regio Amersfoort
19:30 Rudolphlaan 2 2

Ecowonen Midden Nederland is op zoek naar mensen die in een landelijke omgeving graag met anderen een duurzaam woonproject willen bouwen. In het dorp De Glind hebben ze hiervoor een plek gevonden. ,,Omdat we een evenwichtige leeftijdsopbouw willen; zoeken we mensen in de leeftijdsgroep van 20-50 jaar." Aanmelden voor de informatieavond kan via ecodorpmn@outlook.com.

20 februari 2020

Amersfoort

Broedplaats 'Samen maken we de stad'
18:00 Schothorsterlaan 21

De Broedplaats is een bijeenkomst in het Groene Huis voor alle inwoners om elkaar te ontmoeten en samen te broeden op ideeën voor de regio. Tijdens de Broedplaats kunnen ze een flitspresentatie doen van maximaal drie minuten die eindigt met een vraag. Vervolgens kiezen aanwezigen met welke presentatiehouder zij mee willen denken om het initiatief of idee verder te helpen. Om 18.00 is er de mogelijkheid om gezamenlijk te eten. Vanaf 19.00 begint het inhoudelijke gedeelte, met de flitspresentaties en het meedenken. Deelname is gratis, aanmelden via broedplaats@bewoners033.nl.

Amersfoort

Ledenavond 'Passage'
20:00-22:00 Watersteeg 85

In ontmoetingscentrum De Herberg geeft Gees-Ineke Smit ter Horst (kunstacademie en kunstgeschiedenis) een presentatie over 'Vrouwen in Holland'. In veel kunstwerken wordt het leven van vrouwen in Holland weergegeven. En hoe ze zich aanpasten aan de veranderde omstandigheden in de tijd. Aanmelden via tel. 033-4805581, meer informatie: passagehoogland@gmail.com.

21 februari 2020

Amersfoort

Bakkie Kroost Nieuwland: Stress in het gezin (foto)
8:30 Watersteeg

Deze 'Bakkie Kroost' themabijeenkomst gaat over: Stress in je gezin? Marin Duram is werkzaam als coördinator bij Samen Oplopen, onderdeel van St. Present. Die stichting verbindt vrijwilligers aan gezinnen die veel stress ervaren. Stress doordat gezinnen in een nieuw land wonen, weinig financiële armslag hebben, alleenstaande ouder zijn of andere factoren die zorgen geven. De vrijwilligers leveren steun, zorg en begeleiding in het gezin. Bakkie kroost is een gastvrije en gezellige plek voor (aanstaande) papa's en mama's en hun jonge kids. Ook grootouders zijn welkom iedere woensdagochtend.

Wandeling 'Op vakantie in Amersfoort'
15:00 Stationsplein 41

In 1900 was Amersfoort een echte vakantieplaats met veel uitspanningen, pensions en hotels. De mensen kwamen voor de rust, de natuur en de oude stad. Deze 9 kilometer lange wandeltocht toont het verhaal van de vakantieganger uit die tijd. De tocht wordt onderbroken voor een vegetarisch driegangendiner. Opgeven via ahontspannu@gmail.com (24 euro), meer informatie op www.ahontspan.nu.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie