Accordeonist Vincent van Amsterdam in de Mannenzaal

7 februari 2020 om 08:59 Muziek Deel je nieuws

De historische kapel van de Mannenzaal op de Westsingel zal wederom het decor zijn van een klassiek concert. Op zondag 16 februari om 15.30 uur treedt hier de inmiddels bekende klassiek accordeonist Vincent van Amsterdam op.

Op het programma staan de Goldberg variaties van J.S. Bach. Vincent werpt met zijn veelzijdige spel een geheel nieuw licht op dit vermaarde thema met 30 variaties, BWV 988 van Bach. In oktober vorig jaar gaf Vincent een CD uit met dit werk en deze werd zeer goed ontvangen.

Vincent van Amsterdam behaalde zijn Bachelor (2012) en Master of Music (2014) beide cum laude aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar hij studeerde bij Ronald van Overbruggen en Gerie Daanen. In zijn tweejarige Masteropleiding volgde Vincent lessen aan de Hochschule für Musik in Würzburg en aan de Gnessin Staatsacademie voor Muziek in Moskou.

Diverse componisten schreven muziek voor hem. Hij kreeg talloze onderscheidingen voor zijn unieke accordeonspel. Zo won hij onder meer in 2014 de vakjuryprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours in Amsterdam en in 2016 de Dutch Classical Talent Award.

Sinds 2004 vormt Vincent samen met zijn zus Jeanine van Amsterdam (viool) het Van Amsterdam Duo. Ook met haar viel hij in de prijzen, zoals bij het Prinses Christina Concours (2009), het Nationaal Accordeonconcours (2009), Coupe Mondiale in Kroatië (2010) en het prestigieuze internationale Akkordeonwettbewerb Klingenthal (2012).

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveren is gewenst via email: info@mannenzaal.nl
Meer info is te vinden op de website: www.mannenzaal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie