Basisschool De Border geeft vorm aan burgerschap

6 februari 2020 om 10:12 Onderwijs Deel je nieuws

Basisschool De Border doet het met MOOI?! ANDERS anders... 

Basisschool De Border vervolgt vanaf oktober de samenwerking met de Amersfoortse schrijfster Ingrid ter Haar in het onderwijsproject MOOI?!.  

Dit burgerschapsproject voor basisscholen heeft als doel school en wijk te verbinden. 

Op basis van het startverhaal Oma Jettie heeft er genoeg van maken leerlingen en organisaties in de eigen wijk een half jaar lang kennis met elkaar. De kracht van MOOI?! is dat elke maand een wijkorganisatie wordt uitgenodigd en bezocht, met dit jaar weer een verrassend thema: MOOI?! ANDERS.  

Het bijzondere van MOOI?! is dat leerlingen van De Border met hun leerkracht verzinnen hoe zij deze kennismakingen vormgeven. Zij beschrijven en tekenen zij in schets - en schrijfboeken wat er in het project gebeurt. 

Gedurende het hele project wordt door deelnemende groepen spullen meegenomen voor de Voedselbank Amersfoort. Aan het eind van het project MOOI?! wordt met een schoolbrede actie een wijkgericht doel gesponsord.  

Vrijdag 14 en 21 februari gaan de groepen 7 op bezoek bij Boogh, dagbestedings- en behandelcentrum voor o.a. mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Leerlingen krijgen voorlichting en gaan samen met cliënten spelletjes spelen. Zo maken zij kennis met een mooie betrokken organisatie in de wijk Nieuwland èn met de kwetsbare kant van de samenleving. 

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie