Met een eenmansfanfare verrastte Picnic Maaike Hooft en zoontje Luuk van der Heiden (9). Op hun adres heeft de websuper de miljoenste bestelling in Amersfoort bezorgd. Mede-oprichter van Picnic Joris Beckers (links) en runner van het eerste uur Jeroen Boumeester (rechts) delen mee in de feestvreugde.
Met een eenmansfanfare verrastte Picnic Maaike Hooft en zoontje Luuk van der Heiden (9). Op hun adres heeft de websuper de miljoenste bestelling in Amersfoort bezorgd. Mede-oprichter van Picnic Joris Beckers (links) en runner van het eerste uur Jeroen Boumeester (rechts) delen mee in de feestvreugde. Picnic

Picnic levert miljoenste bezorging af in Amersfoort

6 februari 2020 om 09:23 Zakelijk

AMERSFOORT In Amersfoort heeft online supermarkt Picnic een mijlpaal bereikt: als eerste plaats in Nederland zijn er een miljoen bezorgingen gedaan. Dit scheelde klanten in totaal ruim 500.000 uren aan supermarktbezoek. Daarnaast werd door de bezorging met elektrische autootjes (in plaats van met dieselvoertuigen) ruim 150.000 kilo aan CO2 bespaard. En door niet de weg op te hoeven hebben Amersfoorters in totaal 2300 liter regen ontlopen.

De miljoenste bezorging werd afgeleverd bij de Amersfoortse Maaike Hooft en haar zoontjes Luuk en Willem. De bewoners werden verrast door Picnic. Terwijl ze dachten enkel boodschappen te ontvangen, zette de websuper hen in het zonnetje met een eenmansfanfareband. De allereerste Picnic-runner in Amersfoort en tegenwoordig regiochef, Jeroen Boumeester, bracht de boodschappen. Het gezin mag een maand lang gratis shoppen en vindt dat geweldig. ,,We laten al twee jaar boodschappen bezorgen. Deze dienst scheelt mij veel kostbare tijd. Het is fijn dat de bezorgers altijd op tijd zijn", reageert Maaike Hooft.

BAKERMAT Amersfoort is de bakermat van Picnic. Sinds de websuper er in 2015 van start ging, is het aantal klanten flink gegroeid. Niet alleen Picnic, maar ook het aantal inwoners van Amersfoort groeide. Dat zag de online supermarkt aan de verkoop van beschuit met muisjes. Bijna 5.000 keer werd beschuit met muisjes besteld. Roze muisjes gingen iets vaker in het mandje dan blauwe.

Picnic is een initiatief van Nederlandse ondernemers: internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys waren de eigenaren van Fredhopper, de ontwikkelaar van personalisatiesoftware voor webwinkels. Serie-ondernemer Michiel Muller stond eerder aan de wieg van de onbemande tankstations Tango en ANWB-concurrent Route Mobiel, en ondernemer Bouke van der Wal is eigenaar van supermarktketen Boni. Later is ook retailondernemer Gerard Scheij aan boord gekomen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie