Afbeelding
Jeroen van der Veer

Raadslid El Messaoudi houdt rug recht en doet aangifte tegen Baudet

5 februari 2020 om 16:32 Maatschappelijk

AMERSFOORT Zijn social-mediakanalen worden bestookt met berichten, maar GroenLinks-raadslid Youssef el Messaoudi zet zijn aangifte door. Deze week heeft hij op het politiebureau een afspraak om Thierry Baudet (Forum voor Democratie) aan te geven voor discriminatie. 

door Jeroen van der Veer

Een bericht van Baudet op social-media schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat en zo ook bij het raadslid uit Amersfoort. De voorman van Forum voor Democratie plaatste vrijdag op Twitter het verhaal dat twee vriendinnen waren lastiggevallen in de trein door vier Marokkanen. De NS kwam met een hele andere lezing en sindsdien krijgt Baudet veel kritiek over zich heen. 

Hij zou bewust de Marokkaanse gemeenschap in een kwaad daglicht stellen en zorgen voor opruiing, vinden veel mensen en ook El Messaoudi. ,,Het is haatdragend. Dit raakt mij dan ook persoonlijk en accepteer dit niet. Mijn vader is gevlucht uit Marokko voor armoede en honger en heeft hier in Nederland keihard gewerkt. Het voelt voor mij alsof Baudet een mes in zijn rug steekt."

De drek die loskomt in reactie op deze tweet, maakt precies duidelijk waarom Youssef aangifte heeft gedaanMede om die reden heeft de Amersfoorter besloten aangifte te doen en hij zal zich binnenkort melden op het politiebureau. Dit maakte hij wereldkundig op social-media en daarop kreeg hij veel reacties. ,,Heel veel steunbetuigingen en ondersteuningen, maar er zat ook veel racistische bagger bij. Daarnaast ook enkele bedreigingen. Of ik daarvan schrik? Nee, ik ben inmiddels, als voorvechter van gelijkheid en tegen discriminatie in welke vorm dan ook, wel wat gewend."

Op social-media krijgt hij ook bijval van bijvoorbeeld Hans Buijtelaar. Zo schreef de wethouder van Amersfoort: 'De drek die loskomt in reactie op deze tweet, maakt precies duidelijk waarom Youssef aangifte heeft gedaan. Discriminatie is nooit OK.'

De kritiek dat de politie wel wat beters te doen heeft dan de aangifte van El Messaoudi opnemen, vindt hijzelf onzin: ,,Nee, wij leven nou eenmaal in een Rechtstaat. Op de website van de Politie staat 'denkt u dat u gediscrimineerd bent? Dan is het belangrijk dat u hier aangifte van doet'. Het OM beoordeelt of het strafbaar is. Zo hebben wij het geregeld in Nederland."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie