Afbeelding
Marc Satijn

BPA: Gereguleerd parkeren op Euterpeplein óók op zondag

5 februari 2020 om 14:39 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT De Burgerpartij Amersfoort (BPA) wil dat het College van B&W het gereguleerd parkeren met een parkeerschijf op het Euterpeplein op zijn minst gaat uitbreiden naar de zondag. De BPA denkt dat dat nodig is als de nieuwe Boni-supermarkt straks ook het hele weekeinde open is.

Op dit moment is het gebruik van een parkeerschijf in de blauwe zone op het plein alleen op vrijdag en zaterdag verplicht. Het liefst wil de BPA dat het gebruik van de parkeerschijf op het Euterpeplein de hele week zou gelden. ,,Jarenlang hebben diverse colleges zo'n maatregel tegengehouden omdat er -naar eigen zeggen- onvoldoende handhavingscapaciteit was'', schrijft de partij in een brief aan het College.

De BPA denkt dat de praktijk uitwijst dat handhaving nauwelijks een knelpunt is: ,,98% van de huidige autoparkeerders op vrijdag en zaterdag staat niet langer dan twee uur op het Euterpeplein, waardoor de handhaving in de praktijk minder noodzakelijk is'', aldus de BPA. Het gereguleerd parkeren werd precies twee jaar geleden ingevoerd.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie