Gijs Wobbes (19) stond maanden aan de kant met een enkelblessure, maar is inmidels weer helemaal fit.
Gijs Wobbes (19) stond maanden aan de kant met een enkelblessure, maar is inmidels weer helemaal fit. Foto Rinus van Denderen

Gijs Wobbes is terug bij CJVV: 'Het gaat om promoveren, niet om mij'

6 februari 2020 om 07:15 Voetbal

AMERSFOORT In het jubileumjaar van de club wil Gijs Wobbes maar wat graag promoveren met CJVV. Na een slepende blessure schittert de middenvelder weer in het eerste elftal en wil hij met zijn ploeg dit seizoen iets winnen. ,,Misschien via het kampioenschap en anders via de nacompetitie."

Jeroen van der Veer (@JeroenvdVeer)

Dit seizoen moest eigenlijk het jaar worden van Gijs Wobbes. De lichtvoetige voetballer van CJVV zou dit voetbaljaar écht moeten doorbreken, maar in de voorbereiding ging het bij de inmiddels negentienjarige middenvelder mis. Een gescheurde enkelband gooide roet in het eten en de inwoner van Amersfoort stond lange tijd aan de kant. Nu, zeven maanden zonder competitievoetbal, is de aanvallende middenvelder terug. Hij maakte afgelopen zaterdag weer zijn eerste minuten in het eerste.

Nog nooit had Wobbes een blessure gehad en opeens had hij vorig seizoen last. Ondanks wat kleine pijntjes ging hij toch door. De zomerstop deed hem goed, al ging het in de voorbereiding mis. Een revalidatieperiode bij de KNVB zorgde ervoor dat Wobbes binnen no-time weer terug was en daardoor zelfs vijftien minuten in de finale van het Amersfoortse Voetbalkampioenschap mocht spelen. Het zag er opeens rooskleurig uit, want het seizoen 2019-2020 moest zijn jaar worden.

Ik ging met ondersteuning naar de kleedkamer en ja, ik wist direct dat het fout zatVERSCHRIKKELIJK SAAI Maar toen kwam het duel tegen AFC Quick 1890 in de voorbereiding op het huidige seizoen. Uitgerekend tegen hen, de club waar hij in zijn jeugdjaren actief was. Na een duwtje kwam Wobbes verkeerd terecht en klapte door zijn enkel. ,,Ik ging met ondersteuning naar de kleedkamer en ja, ik wist direct dat het fout zat."

Die gedachte werd bevestigd door de fysiotherapeut en later ook in het ziekenhuis. Een zware periode van revalidatie brak aan en er werden flink wat uren versleten in het krachthonk. ,,Wat zijn stabiliteitsoefeningen saai zeg, verschrikkelijk. Maar goed, ik moest wel... want ik wilde zo snel als mogelijk weer op het veld staan."

TEAMPROCES Wobbes vertrouwde op zijn gevoel en trok zijn eigen plan. Zelf revalideren met de clubfysiotherapeut, rustig aan weer opbouwen en zich focussen op de duels na de winterstop. Dat was lastig, vooral omdat hij zag dat het met het eerste team zo goed ging. Zijn ploeggenoten schitterden, terwijl hij daar zelf ook graag had gestaan. ,,Dit moest mijn jaar worden", zegt de aanvallende middenvelder, die als vijftienjarige debuteerde in het eerste van AFC Quick 1890. ,,Vorig seizoen speelde ik al veel en nu wilde ik een constant seizoen draaien. Gelukkig deed het team het goed en wonnen we veel. Dat verzachtte de pijn toch wel iets, al had ik er liever zelf gestaan."

Want Wobbes kwam met een missie naar de club waar zijn vader hoofdtrainer is. Zelf was hij bij AFC Quick actief, toen een grote groep van die jongens de overstap maakte naar CJVV. Wobbes begon in de A-junioren, maar werd al snel naar het eerste gehaald. Nu, als negentienjarige, wil hij laten zien dat vorige seizoen geen toevalstreffer was. ,,Onze kwaliteit is het team. We zijn een eenheid en doen alles voor elkaar. Je hebt niet echt uitschieters en dat is onze kracht. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. Met doelpunten en assists."

COMPETITIEMINUTEN Het net heeft Wobbes inmiddels alweer gevonden, al was dit dan wel in een wedstrijd bij het tweede. De tiener is volledig fit en gretig. ,,Het eerste speelde een wedstrijd tegen Hees op natuurgras en ik was net weer aangesloten bij de groep. Het leek mij niet verstandig dat duel te spelen en daarom deed ik mee met het tweede team. Ik scoorde en gaf een assist. Dat was voor mij het signaal dat ik terug ben."

Wobbes stond onlangs weer voor het eerst sinds zeven maanden in een officiële competitiewedstrijd in de basisAfgelopen zaterdag stond Wobbes weer voor het eerst sinds zeven maanden in een officiële competitiewedstrijd in de basis. Het ging goed, tot de 88ste minuut. ,,De tegenstander kapte mij uit en ik draaide verkeerd. Je hoorde iedereen langs de kant schrikken en dat deed ikzelf ook. Ik was namelijk bang dat ik weer hetzelfde zou hebben, maar het valt gelukkig mee. Ik train deze week gewoon weer."

En dus kunnen we concluderen dat Wobbes terug is. Terug op het veld waar hij zo graag wil laten zien wat hij kan. ,,Maar", zegt de linkspoot direct. ,,Het gaat om promoveren, niet om mij. CJVV bestaat dit jaar honderd jaar en het zou mooi zijn als we naar de tweede klasse kunnen. Misschien via de nacompetitie of via het kampioenschap? Het kan allebei nog en ik vind dat we daar voor moeten gaan."

DOELEN ,,Zelf heb ik ook doelen", aldus Wobbes. ,,Vijf doelpunten en zeven assists moet lukken. Minimaal, ja. Waar ik meer van geniet? Dan kies ik toch voor een assist. Het is mooi om iemand helemaal alleen voor de keeper te zetten. Daar geniet ik meer van." Zijn broer Bas Wobbes is momenteel actief in de Derde Divisie. ,,Ook een mooi niveau. Maar zo ver ben ik nog lang niet", is hij eerlijk. ,,Het is wel mijn ambitie, alleen nu is dat nog niet realistisch. Eerst schitteren bij CJVV."

De Stad Amersfoort start binnenkort met De Stad Amersfoort Premium, een online platform waar unieke verhalen voor abonnees worden aangeboden, naast ons dagelijkse nieuws. De komende weken publiceren we dergelijke extra verhalen gratis op onze vernieuwde website als 'voorproefje'.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie