Kinderen met angst voor honden kunnen terecht in Amersfoort

3 februari 2020 om 23:07 Nieuws Deel je nieuws

In Nederland leven heel veel honden. Zoveel, dat je er bijna op iedere hoek van de straat wel een tegenkomt. Dit is heel lastig voor kinderen die bang zijn voor honden. Er zijn veel kinderen met angst voor honden. Zij durven niet mee op visite bij opa en oma die een hond hebben of durven niet bij vriendjes die een hond hebben te spelen. En wat te denken van gevaarlijke situaties die ontstaan doordat kinderen in paniek van de stoep af rennen bij het naderen van een hond. Deze kinderen kunnen nu vanuit Amersfoort door Kyno & Co geholpen worden middels een uniek programma op maat. Kyno & Co helpt kinderen van hun angst voor honden af. Hoe fijn is het als kinderen onbezorgd in het bos of op het strand kunnen wandelen, zonder steeds angstig om zich heen te hoeven kijken of er geen hond aan komt rennen.

Kyno & Co helpt kinderen met angst voor honden hun angst onder controle te krijgen. Het gaat daarbij om inzicht krijgen in de angst, inzicht krijgen in de hond en vervolgens gaan we hiermee aan de slag in de praktijk, uiteraard mét hond. Het kind wordt in eigen tempo uitgedaagd om in een veilige situatie stappen te zetten en succeservaringen op te doen. Het team van Kyno & Co bestaat uit Ineke van Rooijen en haar hond Lemon. Zij zijn een door Pets4Care en Dokter Snuffel gecertificeerd team. Dit houdt in dat Ineke, naast haar uitgebreide ervaring met honden, de benodigde opleidingen heeft gevolgd om de hond in te mogen zetten in interventies en hiermee voldoet aan specifieke richtlijnen onder andere op het gebied van veiligheid en hygiëne. Lemon is een kruising labrador x golden retriever. Hij is absoluut betrouwbaar en Ineke weet zijn gedrag zeer goed te voorspellen. Kortom zij zijn goed op elkaar ingespeeld en daardoor goed in staat kinderen van hun angst voor honden af te helpen in een veilige setting. Ineke is moeder van drie kinderen en heeft zelf ervaring met een kind met angst voor honden. Hierdoor kan zij zichzelf ervaringsdeskundige noemen. 

Kyno & Co is gevestigd in Amersfoort en werkt in een straal van 80 km rondom Amersfoort. Consulten vinden in eerste instantie plaats bij mensen thuis, verder in het traject wordt ook in de woonwijk en in het bos getraind. Na het succesvol afronden van het traject behaald het kind een diploma. Ouders zijn doorgaans erg geraakt om hun kind in interactie met een hond te zien. Zij houden dit vaak niet voor mogelijk. , dat zo bang was en bijvoorbeeld niet mee op visite durfde bij mensen met een hond, in interactie met een hond te zien. Voor meer informatie: www.kyno-en-co.webnode.nl of via telefoonnummer/whatsapp 06-50651500.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie