Het vloeistof op de kleding bij één van de mensen die eerste hulp verleende.
Het vloeistof op de kleding bij één van de mensen die eerste hulp verleende. Aangeleverde foto

Arrestatieteam voert actie uit in het Soesterkwartier: 'Hij gilde heel hard'

3 februari 2020 om 19:15 Misdaad

AMERSFOORT De politie-actie in de wijk Soesterkwartier is in de volkswijk nog altijd onderwerp van gesprek. Een man spoot maandagmiddag twee mensen een bijtende vloeistof in het gezicht en werd later door een arrestatieteam uit een woning gehaald. ,,Een slachtoffer klopte bij ons aan en we hebben direct eerste hulp verleend."

door Jeroen van der Veer

De omstander -naam bij de redactie bekend- was in een woning aan de Nicolaas Pienemanstraat, toen er rond 13.30 uur opeens gebonk op de ramen klonk. De familie rende naar buiten en troffen daar een man van rond de dertig aan. ,,Hij zag niets meer en gilde heel hard", blikt de ooggetuige terug. ,,Daarna zakte hij in elkaar."

Terwijl zijzelf het alarmnummer belde, ontfermden haar familie en buurvrouw zich over het slachtoffer. Zo werd er met een tuinslang water op zijn gezicht gespoten, waardoor het brandende gevoel uit zijn ogen iets verdween.

De politie en ambulance waren snel ter plaatse en namen de zorg over de twee slachtoffers over. ,,Een vrouw had ook vloeistof in haar gezicht gekregen, maar was er minder erg aan toe."

Doordat niet duidelijk was welk vloeistof het slachtoffer in zijn gezicht had, moest er een specialist komen. Ondertussen schaalde de politie flink op en werd zelfs het arrestatieteam naar Amersfoort gehaald. 

Bij een woning aan de Soesterweg werd met behulp van dit team één verdachte aangehouden. Het conflict zou zich in relationele sfeer hebben afgespeeld. Om wat voor vloeistof het ging, is nog altijd niet bekend. De politie vermoedt pepperspray.

Met de personen die de slachtoffers hebben geholpen, gaat het goed. ,,Ik heb nergens last van hoor. Alleen het spul zit ook op mijn kleding. Dat moet ik zo even eruit wassen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie