Introdans danst Grupo Sportivo in Amersfoort

3 februari 2020 om 15:27 Kunst Deel je nieuws

De bewegingen van sporters hebben dikwijls veel weg van dans. Andersom laten choreografen zich vaak door sporters inspireren. In de nieuwe familievoorstelling GRUPO SPORTIVO laat Introdans zien waar dat toe kan leiden: mooie, gekke, grappige, betoverende choreografieën, pakkend en aanstekelijk voor alle leeftijden. Voetbal, turnen, acrobatiek, het komt allemaal aan bod in deze veelzijdige productie, met bijdragen van choreografen Daniel Ezralow, Conny Janssen, Fernando Melo, Jorge Pérez Martínez en Roberto Scafati. GRUPO SPORTIVO is op zondag 9 februari te zien in Flint, Amersfoort.

Voor degene die zich afvraagt of dans ook topsport is, hoeft na het zien van deze voorstelling niet te twijfelen. De dansers laten een buitengewoon fysieke beheersing en spierkracht zien. Zo selecteerde artistiek directeur Roel Voorintholt een deel uit het ballet Moving Target van Conny Janssen. Drie dansers hangen als slapende vleermuizen aan een rekstok. Vanuit die ongemakkelijke positie krommen ze hun ruggen met een verbijsterende kracht, strekken zich uit, richten zich op en draaien zich om.

In Eight Heads van de choreograaf Daniel Ezralow spelen acht dansers in strakke, robotachtige bewegingen een uitputtend acrobatisch spel met twee trappen. Daarbij komt het zowel op snelheid als op uiterste precisie aan. Bij het ballet Freistoss (vrije schop) van de Italiaanse choreograaf Roberto Scafati draait het om een andere kant van sport. Op Charles Aznavours ultieme liefdesverklaring Sur ma vie laat Scafati je dichterbij het voetbal komen dan welke live-uitzending ook. Freistoss toont álles: van de melodramatische protesten van de spelers tot de verhitte discussies met de scheidsrechter. In slow motion én met een flinke dosis humor.

De voormalige danser Jorge Pérez Martínez is naast zijn werk als repetitor bij Introdans ook één van de aanstormende choreografietalenten die Introdans de afgelopen jaren heeft voortgebracht. Met het frisse, pittige Azul gooide de Spanjaard in najaar 2017 hoge ogen. Voor GRUPO SPORTIVO maakt hij Squad, een nieuwe choreografie voor enkel vrouwen. Sportief, uiteraard, maar wel met een kwinkslag.

GRUPO SPORTIVO | Introdans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie