* Archieffoto
* Archieffoto Gemeente Amersfoort

Gevaarlijke Leusderweg nu echt onder handen genomen

3 februari 2020 om 11:08 Verkeer en vervoer

AMERSFOORT Drempels en fietssuggestiestroken; dat zijn de maatregelen die de gemeente onder andere gaat nemen om de verkeersveiligheid en leefbaarheid van de Leusderweg tussen de Van Campenstraat en het Borneoplein aan te pakken. Dit voorjaar wordt gestart met de veranderingen en moet afgerond zijn voor 15 augustus 2020. 

door Jeroen van der Veer

Het verlagen van de maximumsnelheid naar 30 kilometer per uur, waar veel buurtbewoners om vragen, gebeurt nog niet. De gemeente onderzoekt wel of dit mogelijk is, maar die wijziging wordt niet op korte termijn doorgevoerd. 

Wat wel gaat gebeuren is het aanleggen van verkeersplateaus en fietssuggestiestroken op de rijbaan. Deze moeten gereed zijn voordat de tweede etappe van de Vuelta a Espana (wielerronde van Spanje) de Leusderweg passeert.

De gemeente laat weten dat het nog vier maatregelen in ontwikkeling heeft: pilot laad- en loszones, verkeersonderzoek zone 30 km/uur, bushalte en stoepen.

Op donderdag 20 februari 2020 zijn bewoners van de Leusderweg en omliggende straten welkom te reageren op de plannen tijdens een inloopbijeenkomst in de Nieuwe Kerk (Leusderweg 110). In dezelfde week wordt dit uitvoeringsplan/faseringsplan besproken in de ledenvergadering van de winkeliersvereniging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie