Merel, Démi, Lara, Fleur, Yasmina, Alesya (techniek) en Liv van de Zangselectie
Merel, Démi, Lara, Fleur, Yasmina, Alesya (techniek) en Liv van de Zangselectie M.C.

Zangselectie Baander 'gluurt' in Mannenzaal

2 februari 2020 om 12:42 Overig Deel je nieuws

Op zondag 9 februari a.s. zal de Zangselectie van Praktijkonderwijs de Baander voor de derde keer op rij deelnemen aan het Huiskamerfestival ‘Gluren bij de Buren’. In het kader van een buitenschools project met als thema ‘Leren in de echte wereld’ gaan zij dit jaar de school uit, wat het voor de leerlingen extra spannend maakt! Er worden 3 optredens van een half uur verzorgd in de sfeervolle kapel van de monumentale ‘Mannenzaal’ aan de Westsingel 47 in Amersfoort. Naast een ensemble nummer als ‘warming-up’ zullen er 6 solonummers gezongen worden met akoestisch gitaarbegeleiding en akoestische pianotracks van YouTube.

De Zangselectie bestaat uit zes zangeressen in de leeftijd tussen 14 en 16 jaar en is door zangcoach Maurice Couvée samengesteld uit de ruim 40 leerlingen die op de Baander de zangcoachingslessen volgen. In deze lessen wordt behalve aan zang, veel aandacht besteed aan houding, ademhaling, presentatie, samenwerking en sociaal-emotionele ontwikkeling. Op het podium in de aula van de school wordt wekelijks opgetreden voor medeleerlingen. Zij coachen elkaar door middel van tips- en tops. Ook kunnen leerlingen zich inschrijven voor lessen ‘Durven-Doen’, een speelse, moderne variant op de faalangst-reductie training. Zo gaan het ontwikkelen van zelfvertrouwen en de zangontwikkeling hand in hand. Voor middelbare schoolbegrippen en zeker in het Praktijkonderwijs, een uniek lesaanbod!

De Zangselectie van PrO de Baander bestaat uit Merel Zijl, Démi Allers , Lara Santa Cruz Pacheco Diaz, Fleur Kox , Yasmina Azahaf, Liv Sedney en Alesya van Essen (techniek). Zij worden bijgestaan door zangcoach/gitarist Maurice Couvée.

Kapel van de Mannenzaal, Westsingel 47 Amersfoort. Aanvang optredens: 12.00u, 13.30u en 15.00u. De locatie zal deze zondag ook als monument te bezichtigen zijn. Toegang gratis.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie