Afbeelding
Jeroen van der Veer

SP: 'Geef de Speel-o-theek een eerlijke kans'

31 januari 2020 om 14:22 Maatschappelijk

AMERSFOORT Het nieuwe bestuur van de Speel-o-theek verdient een eerlijke kans. Dat zegt Marijke Jongerman (SP), die het college enkele schriftelijke vragen heeft gesteld. Het oude bestuur heeft zich niet aan gemaakte afspraken gehouden en daardoor is het voortbestaan van de Speel-o-theek in gevaar

door Jeroen van der Veer

In 2018 is de Speel-o-theek Eemland in overleg met gemeente Amersfoort en Indebuurt033 gestart met een omslagproces. Dit moest ertoe leiden dat de speel-o-theek haar bestaansrecht aantoont door per 1 januari 2021 zonder subsidie¨ring door de gemeente Amersfoort zelfstandig te draaien.

Het oude bestuur stapte in 2019 collectief op en enkele fanatiekelingen die het stokje overnamen, werden door de gemeente verrast. Het oude bestuur bleek volgens hen onvoldoende stappen te hebben gezet in het hierboven beschreven proces en nu dreigt definitieve sluiting. 

Zo is de gemeente gestopt met het verlenen van subsidie en daardoor kunnen de kosten niet meer gedekt worden. ,,Er is voor hen nu een toekomst die zeer onzeker lijkt vanwege de hoge kosten die de Speel-o-theek kwijt is aan de huur voor de huidige locatie", schrift Jongerman aan het college. ,,Er is zicht op mogelijke nieuwe locaties, maar het regelen hiervan vraagt om extra tijd en voldoende financie¨le ondersteuning."

,,De SP vindt dat het nieuwe bestuur een eerlijke kans moet krijgen om het voortbestaan van de Speel-o-theek veilig te kunnen stellen", sluit Jongerman af, die hoopt dat het college de Speel-o-theek meer tijd krijgt om haar zaakjes op orde te krijgen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie