Afbeelding
Google Maps

Politie op scherp; verklede man hangt rond bij basisschool

31 januari 2020 om 16:15 Maatschappelijk

AMERSFOORT Een verkleed persoon houdt de gemoederen bij basisschool De Zonnewijzer in Zielhorst flink bezig. De man werd deze week bij het speellokaal ter hoogte van de fietsenstalling van groep 1 t/m 3 gespot.

door Jeroen van der Veer

,,Aan het einde van de middag / begin van de avond heeft een verkleed persoon buiten bij het speellokaal gestaan ter hoogte van de fietsenstalling", laat de schoolleiding via een brief aan de ouders en verzorgers weten. 

Na meerdere meldingen hierover heeft de directie de informatie serieus opgenomen en zij schakelde direct de politie in. De wijkagent en twee handhavers zijn met enkele mensen van De Zonnewijzer in gesprek gegaan. ,,Het heeft onze aandacht", laat de politie desgevraagd weten.

In verband met het onderzoek wil de politie niet zeggen als wat de man verkleed was. De man zou woensdag aan het einde van de middag bij de basisschool aan de Trombonestraat opgedoken zijn. 

De komende schooldagen wordt er door de politie extra gesurveilleerd en dan met name aan het eind van de lessen. ,,Uiteraard hopen wij dat het een éénmalig incident betreft", sluit de schoolleiding de brief af. ,,De school en de politie nemen het beide serieus op." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie