Tijdens een rondleiding in Flint worden deuren geopend die normaal voor bezoekers gesloten blijven
Tijdens een rondleiding in Flint worden deuren geopend die normaal voor bezoekers gesloten blijven Flint

Wat ga jij komend weekend doen in Amersfoort?

5 februari 2020 om 13:33 Activiteiten

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

6 februari 2020

Hoogland

Digitaal hulpplein
10:00 Engweg 7

Wie vragen heeft op digitaal gebied kan in Dorpshuis de Neng terecht voor gratis hulp en advies. De eigen tablet, mobiele telefoon, laptop of E-bookreader meenemen is nodig, evenals bijbehorende gebruikersnamen en wachtwoorden.

Amersfoort

Sjamanisme in Amersfoort
19:15 Heiligenbergerweg

Sjamanisme in Amersfoort is een serie van zes avonden waarin deelnemer zich verbinden met bronnen van wijsheid en inspiratie. Voor een leven in eenheid en balans met alles wat leeft. Wees welkom. Meer informatie op: www.ademvuur.nl/cursus-sjamansime.

7 februari 2020

Amersfoort

Wandelend Ontspannen
10:00-11:30 Schothorsterlaan 21

Elke vrijdag ontspannen en opladen en iedereen kan meedoen. De start is bij het Groene huis, de kosten zijn 6 euro per keer. Info en opgave: www.mind-walkamersfoort.nl of 06-18865594.

Repair Café Liendert-Rustenburg
10:30 Wiekslag 50

Bij het PRO33college kan iedereen binnenlopen in de kas om samen met deskundige vrijwilligers van Het Huis van Bartels kapotte spullen te repareren voor een vrijwillige bijdrage, en materiaalkosten als die er zijn. Wie niets te repareren heeft, is welkom voor een gratis kopje koffie of thee.

8 februari 2020

Hoogland

Repair Café
10:00 Engweg 7

Bezoekers kunnen kleine reparaties laten uitvoeren. De bijeenkomsten van het Repair Café zijn gratis toegankelijk, en deskundige reparateurs zijn aanwezig. Van de bezoekers wordt op vrijwillige basis een kleine bijdrage gevraagd.

Amersfoort

Cursus 'Leren programmeren' voor jongeren
9:30 Computerweg 20A

Door De Jonge Onderzoekers Amersfoort wordt een workshop 'Leren programmeren in Python' gegeven, bedoeld voor jongeren tussen 11 en 18 jaar die nog weinig of niets van programmeren en Python weten. Tijdens de workshop wordt veel zelf geoefend (met begeleiding) aan de hand van kleine opdrachten. Inschrijven kan via www.djoamersfoort.nl/workshop.

Inloopconcerten Amersfoortse koren (foto)
13:00 Vogelplein 1

Scholen in de Kunst/Platform Amateurkunst Amersfoort houdt in samenwerking met de Amersfoortse koren een serie van drie gratis inloopconcerten op de zaterdagmiddag in februari: 8, 15 en 22 februari. De inloopconcerten zijn gratis te beluisteren. Elk koor treedt een half uur op. Het aantrekkelijke voor de bezoeker is dat men zo naar binnen kan lopen om kortere of langere tijd te luisteren. Een mooie manier om kennis te maken met in totaal 25 Amersfoortse koren.

The Little Shop a-GoGo
14:00 Oude Fabriekstraat 20

Het vrolijkste winkeltje van Amersfoort, The Little Shop of Colours, geeft een feestje. Een middag vol gezelligheid met (live)muziek, een photobooth, tombola, een drankje en een dansje, en natuurlijk heel veel te shoppen (met korting).

Uitvoering Bachcantates (foto)
17:00 Leusderweg 110

Het Amersfoorts Cantatekoor en -orkest onder leiding van gastdirigent Patrick Pranger speelt in De Nieuwe Kerk twee cantates van Johann Sebastian Bach: Cantate 84, 'Ich bin vergnügt in meinem Glücke', een solocantate voor sopraan en orkest en Cantate 144 'Nimm was dein ist und gehe hin', voor koor, orkest en solisten. Het Amersfoorts Cantatekoor zal verder het motet 'O Herr, ich bin dein Knecht' zingen van Bachs verre voorganger als Thomascantor Johan Hermann Schein. Solisten zijn: Agnes van Laar, sopraan Maria den Hertog, alt Roelof Polinder, tenor. Gratis entree en collecte na afloop.

Hoogland

Verdiepen en Vieren: Thema het Vormsel
19:00 Kerklaan 22

Aan de hand van schilderij van kunstenares Ruth Jütte laten ze de betekenis zien van het sacrament van het vormsel. De rooms-katholieke kerk kent zeven sacramenten: doopsel, eucharistie, vormsel, biecht, ziekenzalving, priesterwijding en huwelijk. Doopsel, eucharistie en vormsel vormen samen de zogenoemde initiatiesacramenten: wie deze drie sacramenten heeft ontvangen, is volledig opgenomen in de katholieke kerk.

Amersfoort

Zingis zingt de Elias van Mendelssohn
20:00 't Zand 29

Het Zingis koor onder leiding van Martin Kuijlenburg presenteert op 7 én 8 februari de Elias van Mendelssohn. De Elias is een prachtig oratorium uit 1846, geschreven voor een groot koor en orkest. Martin Kuijlenburg heeft speciaal voor deze uitvoering de orkestpartijen van de achttien blazers gearrangeerd voor blaaskwintet. Kaarten (voorverkoop 20 euro) via www.zingis.nl.

Esperanto: concert kleinkoor PetitSoli (foto)
20:00 Magelhaenstraat 70

Onder de titel 'Esperanto' pakt kleinkoor PetitSoli uit in een mooi concert met een afwisselend programma. Het hoofdwerk is het twaalfdelige 'Miserere' van Francesco Scarlatti uit de Barokperiode dat in wisselende samenstellingen gezongen wordt. En daarnaast onder meer het Abendlied van Rheinberger of liederen van Mendelssohn, beiden uit de Romantiek.

9 februari 2020

Amersfoort

O Fortuna Crudele
15:00 't Zand 37

Barokconcert met internationaal vermaarde baroksolisten, zoals grote ster Marcel Ponseele (hobo), Kathryn Cok (klavecimbel) en Wouter Verschuren (fagot), bariton Robbert Muuse en sopraan Henriette Feith. Naast instrumentale werken als de solo cantate van Telemann, sonates van Platti en Thiel en een sonate van Scarlatti voor klavecimbel solo horen bezoekers aria's en duetten van Bach en Händel.

10 februari 2020

Amersfoort

Geloven in Amersfoort (foto)
11:00 De Nieuwe Poort 21

Amersfoort heeft een boeiende religieuze geschiedenis die weinig bekend is. Gerard Raven vertelt en gaat in gesprek over duizend jaar in vier bijeenkomsten. Voor meer info: www.hovoutrecht.nl/cursus/geloven-in-amersfoort.

12 februari 2020

Amersfoort

Workshopavond (hoogbegaafde) kinderen
19:00 Langestraat 63

Voor de derde keer een workshopavond met diverse thema's die gerelateerd zijn aan hoogbegaafdheid. Na een plenaire aftrap zijn twee vooraf gekozen, workshops bij te wonen. De thema's die dit keer voorbij komen zijn: hoogsensitiviteit, beelddenken, reflextherapie, slimmer leren, een kind zonder gebruiksaanwijzing en jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Meer informatie op tureluurs-educatie.nl/workshopavond-hb.

13 februari 2020

Hoogland

Digital hulpplein
10:00 Engweg 7

Wie vragen heeft op digitaal gebied kan in Dorpshuis de Neng terecht voor gratis hulp en advies. De eigen tablet, mobiele telefoon, laptop of E-bookreader meenemen is nodig, evenals bijbehorende gebruikersnamen en wachtwoorden.

Amersfoort

Parkinson Café
15:00-17:00 Barchman Wuytierslaan 202

Het Parkinsoncafé is een laagdrempelige ontmoetingsplek in De Kabouterhut voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun partners, familieleden en mantelzorgers. Iedere tweede woensdag van de maand, (niet in juli en augustus). Bezoekers hoeven geen lid te zijn van de Parkinson-vereniging, maar een koffie bijdrage is 3 euro. In een ontspannen sfeer worden onderwerpen besproken. Oerlemans, neuroloog Oerlemans van het Meander MC komt spreken over over pijn en pijnbestrijding, zijn specialisme.

14 februari 2020

Amersfoort

Wandelend Ontspannen
10:00-11:30 Schothorsterlaan 21

Mind-Walk Amersfoort: elke vrijdag ontspannen en opladen door te wandelen met aandacht en ontspanningsoefeningen. De start is bij het Groene huis, de kosten zijn 6 euro per keer. Info en opgave: www.mind-walkamersfoort.nl of 06-18865594.

Kinderbiodanza met ouder(s)
16:00 Stradivariusstraat 159

Kinderbiodanza met ouder(s) zijn dansspelletjes op allerlei soorten muziek waarin samen vooral veel plezier word beleefd. Kosten: 5 euro. Meer info en aanmelden: www.biodanzaforharmony.nl, tel. 06-14210723.

Romantiek op grote hoogte (foto)
19:00 Krankeledenstraat 30

Een valentijn dit jaar verrassen kan door haar of hem uit te nodigen voor een romantische torenbeklimming in het donker. Een gids neemt stellen mee naar de top van de Onze Lieve Vrouwetoren waar ze samen kunnen genieten van het uitzicht over de talloze lichtjes van de binnenstad. Na afloop van jullie beklimming staat er beneden een glaasje bubbels klaar. Kosten: 10 euro per persoon. Tijden: 19.00, 19.30 en 20.15 uur. Reserveren via www.vvvamersfoort.nl of bij VVV Amersfoort.

15 februari 2020

Amersfoort

Kijkje achter de Schermen in Flint
10:30 Coninckstraat 60

Tijdens een rondleiding in Flint worden deuren geopend die normaal voor bezoekers gesloten blijven. Zo kunnen geïnteresseerden even op het toneel kijken (mogelijk inclusief decor), in de kleedkamers, artiestenfoyer en op de rollenzolder.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie