Activiteiten in 2020

29 januari 2020 om 11:00 Column

Heb het maar een halve droge januari volgehouden om geen alcohol te drinken. Toch wel een beetje trots op mezelf, want vrienden, familieleden en andere kroegtijgers die ik heb gesproken zijn er geeneens aan begonnen of haakten al na een paar uur, twee dagen of net een week ontgoocheld af.

Uw stukkiesschrijver, tevens matige karnemelkdrinker, gaat het heel zwaar krijgen het komende jaar met de talrijke activiteiten en evenementen die er gepland staan in 2020. Allereerst de activiteitenkalender van '75 jaar Vrijheid Amersfoort'. Hij staat vol met exposities, lezingen, bevrijdingswandelingen, monumentonthullingen, herdenkingen, concerten, debatten en vrijheidsfeesten. Zie dan maar eens bij al deze festiviteiten elke keer een glas water met een schijfje citroen of komkommer te nuttigen. Toch zou ik u deze kalender willen aanraden en hem door te bladeren want er valt voor alle leeftijden wel wat te zien, te horen of te beleven.
Maar er is meer te doen in Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen.

Koningsdag wordt weer een megaknaller, Gluren bij de Buren met een uitgebreid programma op hun website, Gaypride, Proef Amersfoort met een Winter- en Zomerproef, Dias Latinos, Jazz in Amersfoort, De Dutch Open bij de honderdjarige tennisvereniging Alta en niet te vergeten het twintigste Smartlappen festival met een héle bekende Nederlander die angstvallig door de organisatie geheim wordt gehouden. Wat zou het bovendien een ware happening zijn als uw stukkiesschrijver, tevens gesjeesd badmeester, in 2020 eindelijk in zijn gele zwembroek samen met sportwethouder Hans Buijtelaar nog de glijbaan in sportcomplex annex zwemparadijs Amerena opnieuw zou kunnen openen zonder blauwe billen, bloeduitstortingen en gebutst scrotum. Hef ik een bescheiden glas met wethouder Kees Kraanen op het succesvol bestrijden van de
eikenprocessierups? Over dat hete hangijzer die de rondweg nog steeds is ga ik het niet meer hebben want dat lijkt me nu wel een gelopen koers. Zou het proefballonnetje van D66'er Tyas Bijlholt (fractievoorzitter) over wietkweken in 2020 kans van slagen hebben. Dapper om dit heel gevoelige 'wietweetje' weer eens ter sprake te brengen bij het Amersfoorts college.

Zelf ooit als ouwe hippie wel eens een jointje opgestoken, maar dat beviel matig en bij de daarop volgende hoestbuien liep ik pimpelpaars aan. Vorig jaar bij de hippiemarkt op het stadsstrand van Zandvoort aan de Eem stak ik er ook eentje op. Na een gulzige tweede hijs zag ik twee fietsboten liggen, vier treinen op één spoor langsrijden en begon staand op een tuintafel zalvend en in trance de gospel 'Kumbaya My Lord, Kumbaya' te zingen. Voelde me daarnaast even de nieuwe Maharishi Mahesh Yogi, wilde met alle aanwezige lieve dames effe knuffelen. Ben daarna door aardige wijkagent uit het Soesterkwartier, Maarten Boomker, keurig maar onder lichte dwang thuisgebracht!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie